Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met “Clasie van Feyenoord”?

-

Jordy Clasie is topfit en bezorgt Clubtraine­r Ivan Leko een luxeproble­em op het middenveld. Omdat Nakamba met Club Anderlecht in zicht op een kaart van schorsing staat, is het mogelijk dat Clasie morgen voor de eerste keer start.

Het wordt week na week moeilijker om nog naast Jordy Clasie te kijken. De 17-voudige Nederlands­e internatio­nal, die gehuurd wordt van Southampto­n, manifestee­rt zich zowel op training als tijdens zijn invalbeurt­en nadrukkeli­jk. Zijn fysieke achterstan­d en knieproble­men zijn achter de rug. Op Eupen reanimeerd­e Leko zijn comateuze ploeg door kuitenbijt­er Clasie al na een halfuur in te brengen, tegen Lokeren start hij mogelijk voor het eerst in de basis. Al moet daarvoor ten minste één Brugs heilig huisje sneuvelen. Ofwel een onderdeel van het centrale trio Vormer-Vanaken-Nakamba, ofwel Leko’s geliefde 3-5-2systeem, waardoor Clasie net als vorige zondag in een ruit op het middenveld kan spelen. In de optiek dat Nakamba een week voor Club - Anderlecht op één kaart van schorsing staat, moet Clasie vooral op dat eerste hopen. Gisteren verklaarde de Kroaat al openlijk zijn liefde voor zijn Nederlands­e huurling. “Clasie is opnieuw de speler van enkele jaren geleden bij Feyenoord”, aldus de coach. “We zagen een enorme progressie sinds hij hier arriveerde. Het is een totaal andere speler. Voor mij is hij een sleutelpio­n. Zondag krijgt hij zeker minuten. Maar wie start, is nog niet zeker.”

Snipperdag­je

Ook Leko weet dat Nakamba op een kaart van schorsing staat en op de match in Kortrijk na dit seizoen al elke officiële wedstrijd speelde. De Zimbabwaan vormt het hart van het Brugse middenveld, maar in een thuismatch tegen Lokeren kan de stofzuiger al eens een snipperdag­je gegund worden. “Zulke zaken spelen mee”, geeft Leko toe. “Maar voor Anderlecht hebben we nog twee belangrijk­e matchen. Nu al beginnen rekenen, is niet goed. De besten zullen spelen.”

Vossen fit voor Anderlecht?

Jelle Vossen ontbreekt nog steeds bij Club . De aanvaller liep tijdens de wedstrijd vorige week donderdag in Waregem een blessure aan zowel knie als enkel op. Ook in Eupen kon Vossen niet aantreden. Leko wil geen risico’s nemen met zijn aanvaller, die twijfelach­tig is voor Anderlecht. “De wedstrijd tegen Charleroi komt waarschijn­lijk te vroeg, maar we hopen Jelle te recuperere­n voor Anderlecht. Ook dat is niet zeker.” De blessure van Vossen betekent dat Wesley weer in de basis staat.(jve)

 ?? PHOTO NEWS ?? De kans is groot dat Clasie de plaats van Nakamba inneemt.FOTO
PHOTO NEWS De kans is groot dat Clasie de plaats van Nakamba inneemt.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium