Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vertrek van De Roeck had grotere impact dan verwacht”

Sportief manager Marc De Mulder wil Berchem tijdens winterstop graag versterken

-

Daar sta je dan plots, op een plek die rechtstree­kse degradatie betekent. Berchem moet zich dringend gaan herpakken, dat beseft ook sportief manager Marc De Mulder. Het bestuur wil samen met spelers en supporters de rug rechten om het behoud te verzekeren, maar botst daarbij ook op budgettair­e beperkinge­n. Neen, het zijn geen plezante tijden op ’t Rooi.

“De huidige situatie komt hard aan, ook binnen het bestuur”, bekent sportief manager Marc De Mulder. “Wij proberen oplossinge­n te bedenken, maar zijn niet echt gediend door de omstandigh­eden.”

Denk je dat jullie seizoen anders zou zijn gelopen als SintTruide­n niet bij Jonas De Roeck was uitgekomen? Marc De Mulder: “Wat als? Die vraag krijg ik de jongste weken geregeld en ze is voor een stuk terecht. Ik ben ervan overtuigd dat we met de technische staf van vorig jaar nu niet op een degradatie­plaats zouden staan. Het plotse vertrek van De Roeck had een veel grotere impact dan ik ooit had kunnen denken. Simpelweg omdat de mayonaise met de spelersgro­ep zo goed pakte. Let wel, de ploeg zou het ook met Jonas moeilijk hebben gehad om te bevestigen in deze reeks.”

Hebben we met z’n allen die kampioenen­ploeg dan toch wat overschat? “Het klopt dat te veel bepalende jongens op de toppen van hun tenen moeten spelen. Toch kan ik de ploeg wat inzet betreft niets verwijten. Daarbij mag je niet verge- ten dat we vorig seizoen nooit door de competitie zijn gewandeld. Vaak hebben we pas in de laatste minuten het verschil gemaakt. En dan kom je terecht in een reeks die naar mijn gevoel ineens twee niveaus hoger staat dan vorig jaar.”

Wat voor invloed heeft dit allemaal op de sfeer in de club? “Ik denk spontaan aan onze terugwedst­rijd in Knokke aan het eind van vorig seizoen. Nooit maakte ik een plezantere busreis mee dan toen, voor die strijd om de kampioen der kampioenen. Als we zondag opnieuw naar Knokke rijden, zal het contrast groot zijn. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat Knokke de stap beter zou verteren dan wij.”

In welke mate kan er tijdens de winterstop ingegrepen worden? “Eén zekerheid hebben we: als er iets bijkomt, moet het kwaliteit zijn en geen kwantiteit. Maar we zijn natuurlijk wel gebonden aan een beperkt budget. Willen er ook nog spelers vertrekken, dan begint het puzzelwerk helemaal. Ik laat alvast mijn jaarlijkse vakantie naar Spanje voor wat ze is, er ligt veel werk op de plank. We gaan er alles aan doen om ons te redden, maar gezond blijven, staat boven alles.” KRISTOF SOMERS

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Marc De Mulder (rechts) met Jonas De Roeck, wiens vertrek bij Berchem eigenlijk nog altijd niet verteerd is. “We gaan tijdens de winterstop versterkin­g zoeken, maar zijn gebonden aan een beperkt budget.”
FOTO GOYVAERTS Marc De Mulder (rechts) met Jonas De Roeck, wiens vertrek bij Berchem eigenlijk nog altijd niet verteerd is. “We gaan tijdens de winterstop versterkin­g zoeken, maar zijn gebonden aan een beperkt budget.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium