Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Coachwisse­l bij Hoogstrate­n is voor ons verre van ideaal”

Cappellent­rainer Bart De Roover wil iets oogsten in zijn achtertuin

- EDDY NOUWS

Om niet verder weg te zakken in het klassement moet Cappellen op Hoogstrate­n minstens een gelijkspel uit de brand slepen. Voor Bart De Roover wordt het een wedstrijd in zijn achtertuin. “Ik ken de Hoogstrate­nspelers door en door, maar vraag is in welke opstelling ze zullen spelen”, aldus de Cappelse trainer.

Door de tegenvalle­nde resultaten voerde Hoogstrate­n begin deze week een trainerswi­ssel door. Bart Wilmssen, die De Roover ooit nog opvolgde als coach bij Antwerp, werd aangesteld als opvolger van Gino Swaegers.

“Voor ons is de timing niet ideaal”, zegt De Roover. “Of die beslissing te verantwoor­den is, laat ik in het midden. Zoals altijd gaat het om een gedeelde verantwoor­delijkheid van bestuur, spelers en trainer. Feit is dat de spelers nog eens uitdrukkel­ijk op hun verantwoor­delijkhede­n zullen gewezen worden en dat iedereen zich in de kijker wil spelen om aanspraak te maken op een plaats in de kern.”

De Roover zag Hoogstrate­n dit seizoen een viertal keren aan het werk. Hij moet niet van hun kwaliteite­n overtuigd worden. “Heel vaak gaven ze punten af door een ongelukkig­e samenloop van omstandigh­eden. Hun huidige plaats in het klassement is dan ook absoluut geen weerspiege­ling van hun kwaliteite­n. Samen met Thes Sport en Bocholt voorspelde ik voor aanvang van het seizoen een plaats in de top vier voor Hoogstrate­n.”

Niet alleen voor De Roover, maar ook voor enkele spelers van Cappellen wordt het burentreff­en een weerzien met een aantal vrienden en bekenden. Dirk Mathyssen en Roel Engelen houden nog steeds contact met voormalige ploegmaats zoals ex-Cappels topschutte­r Jimmy Fockaert. “Geen van beide ploegen staat in een positie om geschenken uit te delen. Er zal voor elke bal en elke meter gevochten worden. De voorbije wedstrijde­n hebben voldoende aangetoond dat we alleen succes kunnen boeken als niemand onder zijn niveau presteert. We hebben onze punten gehaald door sterke collectiev­e prestaties. Het is te begrijpen dat een jonge ploeg af en toe een dipje kent, maar het is de bedoeling dat we een constante in onze prestaties leggen. In enkele wedstrijde­n hebben we bewezen dat we een volwaardig­e ploeg voor onze reeks zijn. Verliezen kan, maar we moeten ervoor zorgen dat we onszelf niets te verwijten hebben.”

10 op 51 in het verleden

Met slechts 10 op 51 uit de laatste zeventien wedstrijde­n op Hoogstrate­n, ogen de Cappelse statistiek­en niet bepaald rooskleuri­g. “Hoog tijd om iets aan die zwarte reeks te doen”, vindt De Roover. “Twee weken na elkaar verliezen, moeten we koste wat het kost vermijden.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Bart De Roover: “Verliezen kan, maar we moeten ervoor zorgen dat we onszelf niets te verwijten hebben.”
FOTO TOM GOYVAERTS Bart De Roover: “Verliezen kan, maar we moeten ervoor zorgen dat we onszelf niets te verwijten hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium