Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De groep staat helemaal achter de coach”

Christof Van Bouwel beseft dat Ternesse het water aan de lippen staat

- (stdr)

Ternesse is voor Nieuwjaar nog lang niet klaar met het vooropgest­elde doel: nu al relatieve veiligheid in het klassement. Integendee­l: de Wommelgemn­aars moeten na de recente nul op zes winnen van Diegem om weer een beetje rust in de tent te krijgen en vertrouwen te tanken voor het vervolg van de competitie. “Dit is het moment om iets te doen, veel meer woorden moeten we daar niet aan vuilmaken”, zegt Christof Van Bouwel.

Vorig weekend ging Ternesse voor de tweede week op rij de boot in. Vooral de snelle 3-0 achterstan­d op Nijlen stemde deze week tot nadenken. Ook bij Christof Van Bouwel, die geblesseer­d moest toekijken. “We begonnen goed, maar benutten de kleine kansen niet. Na een tijd zakten we helemaal weg en was er nog weinig goed. Met die pijnlijke nul op zes als gevolg”, aldus Van Bouwel. “Uiteraard is er druk voor het bezoek van Diegem, want we zijn er nog lang niet. Voor de winter moeten we aan twintig punten komen om toch wat te kunnen herademen, anders wacht ons een erg lastige klus.” De linksachte­r denkt te weten hoe het komt waarom het voorlopig allemaal met horten en stoten gaat bij Ternesse. “We spelen een reeks hoger, dat is en blijft aanpassen. We treffen betere tegenstrev­ers, waarbij iedereen op niveau speelt. Wij moeten ook allemaal elke week top zijn. Als dat niet het geval is, merk je dat. Het draait veeleer rond mentalitei­t, want op papier moeten we echt iedereen aankunnen.” Van Bouwel weigert dan ook te twijfelen aan coach Paul Degenaers.

“Die vraag stellen we ons niet, zeker niet na dat leuke succesjaar dat hij ons bezorgde. De groep staat helemaal achter hem. Maar we kunnen niet ontkennen dat de druk er is. Op de club, op de coach, op de spelers. Als je punten pakt, stelt niemand vragen, maar nu wel. Nu staat een ding vast: we moeten geen kwartier, zoals in Nijlen, maar 95 minuten de juiste spirit brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium