Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hoe zwaarder het parcours, hoe beter”

Brasschate­naar Sander De Vet (17) wil zich in Essen opnieuw tonen

- KAREL LEMMENS

In Essen staat vandaag de manche van de DVVtrofee op het programma. Bij de juniores gaat Sander De Vet voor een drie op een rij. Na een tiende plaats in Hamme en een zesde plek in Hasselt wil de 17jarige Brasschate­naar voor de derde week op rij in de top tien rijden.

“Ik kende een prima zomer waarin ik meer dan behoorlijk presteerde op de weg”, zegt de tweedejaar­sjunior van het WAC-team. “Ik ben dan ook met ambitie aan het veldritsei­zoen begonnen. Alleen liep het de eerste weken niet zoals ik gehoopt had. Ik voelde dat er iets scheelde en ben dan op doktersbez­oek geweest. Er werden verschille­nde tekorten vastgestel­d en ik moest vitaminen nemen om die weg te werken. Het duurde eventjes voor dat allemaal aansloeg, maar na verloop van tijd begon het inderdaad veel beter te vlotten. Daarbij komt ook nog dat ik dit seizoen nog geen UCI-punten kon sprokkelen. Met als gevolg dat ik altijd op de achterste rijen moet starten. Uiteraard is dat een serieuze handicap. Daarom hoop ik tegenwoord­ig op zware parcoursen. Dan is die mindere startposit­ie niet zo erg. Onderweg zijn er dan kansen genoeg om op te schuiven. Zo leverde ik in Zonhoven mijn beste prestatie van het seizoen. Alle toppers waren daar aanwezig, maar toch slaagde ik er nog in om op een dertiende plaats te eindigen. Ook twee weken geleden in Hamme kon ik daardoor nog oprukken naar de tiende plaats.”

Examens

Ook het parcours in Essen kondigt zich als redelijk zwaar aan. De 17-jarige De Vet kijkt er alvast naar uit. “Als de omloop er door de weersomsta­ndigheden modderig komt bij te liggen, is het parcours in Essen inderdaad niet van de poes. Dat zou dus in mijn voordeel kunnen spelen. Alleen weet ik niet wat de impact van de examens zullen zijn. Mijn studies kregen de voorbije week voorrang, waardoor ik minder kon trainen. Het kan zijn dat ik daardoor iets frisser aan de start verschijn, maar het kan evengoed in mijn nadeel spelen. Dat wordt afwachten. In elk geval kan ik rekenen op wat extra steun langs de kant van de weg. Zo dicht bij huis zullen er flink wat mensen zijn die me komen aanmoedige­n. Ik ga hoe dan ook voor een plaats bij de eerste tien. Een topvijfpla­ats zou helemaal super zijn. In dat geval zou ik mijn eerste UCI-punten sprokkelen en zou ik de komende weken dus wat rijen naar voren kunnen schuiven bij de start.”

Scheldecro­ss

Mocht dat lukken, kan De Vet zich misschien volgende week opnieuw tonen tijdens de Scheldecro­ss op het strand van Sint-Anneke. “Wie weet. In dat geval komt mogelijk ook een selectie voor de B-ploeg die de wereldbeke­rwedstrijd in Namen mag rijden in beeld. Dat zou pas een mooie beloning zijn”, aldus de Brasschate­naar.

 ?? FOTO KMS ?? Sander De Vet. Na een moeilijke start van het seizoen komt de junior uit Brasschate­naar stilaan beter en beter voor de dag.
FOTO KMS Sander De Vet. Na een moeilijke start van het seizoen komt de junior uit Brasschate­naar stilaan beter en beter voor de dag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium