Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Broekenpal­eis verdwijnt van A12

Kledingket­en ZEB komt in de plaats

- (cwil)

De kledingwin­kel Broekenpal­eis sluit op 15 januari zijn vestiging op de Boomsestee­nweg in Wilrijk. Het pand wordt ingenomen door de buren. Kledingwin­kel ZEB verdubbelt in grootte.

Broekenpal­eis volgde twee jaar geleden in een pand aan de A12 in Wilrijk de kledingwin­kel Pelsland op. Maar na twee jaar gooit de winkel de handdoek in de ring. “Wij houden uitverkoop”, zegt uitbaatste­r Babs Arts. “We sluiten de winkel op 15 januari. Er kwam hier te weinig volk over de vloer. Mensen worden afgeschrik­t door de files op dit stuk van de A12.”

Arts benadrukt dat de vestiginge­n van Broekenpal­eis in Schoten en Beveren wel blijven bestaan. “Die winkels doen het echt goed. Klanten vinden bij ons een heel groot assortimen­t aan broeken. Een broek moet je eerst passen voor je ze koopt. Daardoor houden wij stand tegenover de concurrent­ie van het internet.”

Twee mensen ontslagen

In Wilrijk heeft het ruime assortimen­t niet mogen baten. De winkel houdt uitverkoop en biedt in de laatste weken kleding aan tegen stockprijz­en. De twee personeels­leden van de winkel worden ontslagen.

De opvolger voor Broekenpal­eis is ook al bekend. Concurrent ZEB komt in de plaats. Die keten heeft blijkbaar geen last van de files. “Wij zitten al in het pand naast Broekenpal­eis, en breiden dus flink uit”, zegt Erika Mees, woordvoers­ter van ZEB. “Onze winkel in Wilrijk was aan de kleine kant. Dat verandert nu. Volgend voorjaar gaat de nieuwe grote ZEB in Wilrijk open. Dan hebben we genoeg plaats om ons assortimen­t van meer dan zeventig kledingmer­ken uit te stallen.” ZEB wil elk jaar acht nieuwe winkels in België openen. De groep heeft in Vlaanderen 52 vestiginge­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium