Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb mooie herinnerin­gen aan beide clubs”

Sportief manager van Rupel Boom Davy De Smedt keert voor één keer nog eens terug naar Londerzeel

- (pni)

Zondag spelen Londerzeel en Rupel Boom de derby van de A12. Londerzeel heeft zich na een zwakke start herpakt en staat tweede in de tweede periode. Rupel Boom wil zondag vooral de zware 17 pandoering van vorige week naar de vergeethoe­k spelen.

Voor Davy De Smedt wordt het sowieso een speciale wedstrijd. De sportief manager van Rupel Boom woont in Londerzeel en heeft als speler ook een verleden bij beide clubs. “Ik speelde ruim zes jaar in de eerste ploeg van SK Londerzeel en daarna vier jaar voor Rupel Boom. Uiteraard heb je dan een band met die ploegen. Ik heb mooie herinnerin­gen aan beide clubs. Het doet me dan ook plezier dat Londerzeel zich herpakt heeft na een moeilijke start. Ik ben blij voor trainer Tim Scheers, die een goeie vriend van me is. En ook hun sportief manager Fred Van Den Steen ken ik goed. Met hem voetbalde ik nog samen in Londerzeel.”

Revanche

Het lijkt anders niet het beste moment om naar Londerzeel te gaan. De club pakte een knappe tien op twaalf. “Dat klopt, maar het is een derby en dat zijn altijd speciale wedstrijde­n. Bovendien zullen onze spelers op revanche uit zijn na die pandoering van vorige zondag tegen Mandel. Ik verwacht een zeer gemotiveer­d Rupel Boom.” Die 1-7 van vorige week is bij de Steenbakke­rs wel heel hard aangekomen. “We hebben dan ook ons weekschema wat aangepast. Gewoonlijk krijgen de spelers op het einde van de week een videoanaly­se van de vorige wedstrijd. Dat hebben we nu bewust in het begin van de week gedaan. Alles zit dan nog fris in het geheugen en je kan het dan ook meteen afsluiten. Want zo’n zware nederlaag, dat hakt er wel even in. Ik heb het als speler nooit meegemaakt. Maar we moeten er ook geen drama van maken. We staan nog altijd tweede en als we zondag in Londerzeel iets pakken, hebben we een schitteren­de heenronde gespeeld.” De Smedt is nu al anderhalf jaar sportief manager bij blauw-zwart. “Het bevalt me zeker en vast, ook al gaat er niks boven zelf voetballen. Dat zeg ik de spelers geregeld: je moet er zo veel mogelijk van genieten, want ooit stopt het een keer. Ik heb ondertusse­n mijn draai gevonden. Samen met Urbain Spaenhoven hebben we al veel in beweging gebracht in Boom. Mijn contract loopt straks af, maar ik zie het zeker zitten om verder te doen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Davy De Smedt.
FOTO TOM GOYVAERTS Davy De Smedt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium