Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vorig seizoen zijn we door Sterrebeek nog compleet van de mat gespeeld”

Wannes Haemels is op zijn hoede voor rode lantaarn

-

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde maakt Nijlen zondag de verplaatsi­ng naar het VlaamsBrab­antse Sterrebeek. Hoewel die ploeg helemaal laatste staat, is Wannes Haemels er toch niet gerust in.

“Vorig seizoen openden we de competitie op het veld van Sterrebeek”, begint Haemels. “We werden daar compleet van de mat geveegd en raakten geen bal. Maar we schoten één keer tussen de palen, die ging binnen en we wonnen met 0-1. Nu staat Sterrebeek laatste, maar ik weet dat die ploeg kwaliteite­n heeft. Het is niet omdat je in deze reeks de rode lantaarn hebt, dat je echt het zwakke broertje bent. Bovendien speelt Sterrebeek op kunstgras en dat is ook niet onze favoriete ondergrond.” Als Nijlen zijn laatste twee matchen voor de winterstop weet te winnen, doet het een gouden zaak in de strijd om het behoud. “Met Diest en Sterrebeek treffen we nog twee ploegen die helemaal onderaan staan. Winnen we daartegen, dan zien die ons nooit meer terug. De druk ligt ook bij hen: zij moeten winnen.”

Omgekeerde scenario van vorig seizoen

“De voorbije weken ging het ook goed bij ons. We pakten punten, waren efficient en waren ook beter aan het spelen. Het is een beetje het omgekeerde scenario van vorig seizoen, toen we na een goede start compleet wegzakten.” Zo staat Nijlen ondertusse­n achtste en daar kan Haemels wel mee leven. “Als we op het einde van de rit ook achtste staan, hebben we het goed gedaan. Dat betekent dat we niet meer in de zorgen zijn gekomen en dat is toch onze hoofdbetra­chting.”(givl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium