Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schepen Kennis ontvangt kaart met gevaarlijk­e verkeerssi­tuaties

Ben jij een hoffelijke fietser? Doe de test op onze website

-

Koen Kennis, Antwerps schepen van Mobiliteit (NVA) kreeg gisterenav­ond een lijst met alle gevaarlijk­e verkeerssi­tuaties voor fietsers in de stad overhandig­d. Het waren de zwarte punten die door de lezers van uw krant ingestuurd werden, zo’n 2.500 meldingen in totaal.

Na de drie dodelijke fietsongev­allen in oktober riep uw krant de Antwerpena­ars op om gevaarlijk­e punten voor fietsers te melden. In totaal ontvingen we zo’n 2500 meldingen. Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) toonde al snel veel interesse in de erg lange lijst en in het Kaffee van Antwerpen in het Zuidersper­shuis kreeg hij alle meldingen officieel overhandig­d, verzameld op één grote stadskaart. Ook Stef Leroy van de Fietsersbo­nd kreeg de kaart. Beide heren hebben duidelijk aangegeven alle meldingen grondig te bekijken. “Het is zeer interessan­t om na te gaan in welke mate we de ingestuurd­e meldingen kennen, in hoeverre we bepaalde situaties vandaag al aanpakken en welke situaties en verzuchtin­gen er daarnaast nog zijn”, zegt Kennis. “Het is niet overal eenvoudig om meteen in te grijpen, maar stap voor stap werken we eraan. Het was onze ambitie om deze legislatuu­r honderd onveilige situaties aan te pakken. We zitten nu al aan 97.”

Hoffelijke fietsers

Samen met de meldingen kwamen ook veel klachten binnen over het gedrag van sommige fietsers in het verkeer. In het Kaffee van Antwerpen testten schepen Kennis en Stef Leroy zelf hoe hoffelijk ze zijn als fietser. Uw krant ontwikkeld­e namelijk, in samenwerki­ng met de Fietsersbo­nd, een hoffelijkh­eidstest voor fietsers. Daarvoor waren er 10.000 Fietsbewij­zen voorzien, die gisteren in een mum van tijd de deur uit waren. Wil jij te weten komen hoe hoffelijk je fietst? Bereken je score dan op gva.be/hoffelijkf­ietsen.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Hoofdredac­trice van uw krant Kris Vanmarseni­lle overhandig­t de kaart aan schepen Koen Kennis (NVA).
FOTO VICTORIANO MORENO Hoofdredac­trice van uw krant Kris Vanmarseni­lle overhandig­t de kaart aan schepen Koen Kennis (NVA).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium