Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Het alternatie­f bij wegenwerke­n

NMBS wil voorstadsn­et verder uitbouwen

- (pvdp)

De NMBS laat vanaf zondag aanzienlij­k meer treinen rijden op veelgebrui­kte trajecten. Het gaat vooral om lijnen tussen steden en de zogenaamde voorstedel­ijke netten.

Vooral rond de grote steden zullen er meer treinen rijden en ook tijdens het weekend wordt het aanbod versterkt. De bedoeling is dat op die manier de reistijd aanzienlij­k wordt ingekort. Volgens de NMBS wordt het reisaanbod landelijk met 5,1% verhoogd. Daarnaast werd het aantal overstapmo­gelijkhede­n verbeterd en zullen aansluitin­gen met tram en bus efficiënte­r worden. Het nieuwe vervoerspl­an van de spoorwegen is een volgende stap in een verhaal dat wellicht nog een aantal jaren zal duren. “In 2014 hebben we verbeterin­gen aangebrach­t en meer capaciteit ingezet op een aantal trajecten. De situatie vanaf zondag 10 december is voor een periode van twee jaar”, zegt Geert Dierckx, communicat­ieverantwo­ordelijke van de NMBS.

“Klok niet terugdraai­en”

Daarna wordt het aanbod van de NMBS verder “verfijnd”, klinkt het. “Het vervoerspl­an van de NMBS wordt om de zoveel jaar aangepast aan de noden van de treinreizi­ger en de situatie op dat moment”, zegt Dierckx. “We zul- len ons aanbod na 2020 verder uitbouwen. De klok terugdraai­en, is uiteraard geen optie.” In de Antwerpse regio heeft de NMBS bij de opmaak van het nieuwe plan vooral rekening gehouden met de complexe verkeerssi­tuatie in en rond de stad. “Iedereen weet dat er in Antwerpen flink gewerkt wordt en met de bouw van de Oosterweel­verbinding in het vooruitzic­ht zal dat nog wel een aantal jaren zo blijven ook. We hebben ons nieuw treinaanbo­d daar voor een flink deel op afgestemd”, gaat Dierckx verder. De extra treinen op een aantal trajecten in weekends moeten dan weer een antwoord zijn op het groot aantal dagjestoer­isten. “De stad is populair bij mensen die een dagje komen winkelen of iets anders komen doen. Het is vooral voor hen dat we ook in de weekends ons aanbod hebben verhoogd.” Zo rijdt op zaterdag voortaan elk uur een tweede trein tussen Antwerpen-Centraal, Brussel en Nijvel. Vanuit het Kempense Mol rijdt de trein van en naar Hasselt op zaterdag voortaan elk uur in plaats van om de twee uur.

Leesbaarhe­id affiches

Reizigers krijgen in bijna 20% van alle 550 haltes van de NMBS over het hele land nieuwe en betere verbinding­en, zowel tijdens de week als in het weekend. “Ook het aantal aansluitin­gen wordt met zo’n 20% verhoogd. Tegen 2020 komen er dankzij de nieuwe M7-rijtuigen in totaal meer dan 10.000 zitplaatse­n bij. Van de honderd belangrijk­ste verbinding­en wordt de reistijd waar mogelijk met gemiddeld 3% verlaagd”, aldus nog Dierckx. Tot slot gaat de NMBS ook de leesbaarhe­id van de gele dienstrege­lingsaffic­hes in de stations en op stopplaats­en verbeteren. Ze worden een voor een vervangen door meer leesbare exemplaren.

GEERT DIERCKX Woordvoerd­er NMBS “We hebben vooral rekening gehouden met de werken die aan de gang zijn in Antwerpen én er nog zitten aan te komen. Ook in de weekends verhogen we ons aanbod voor dagjestoer­isten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium