Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Feest op Freethiel

WaaslandBe­veren zet scheve situatie recht tegen Standard en springt in stand over Rouches

-

Geen Sa Pinto en dus geen spektakel bij Standard. De Rouches verloren kansloos op het veld van WaaslandBe­veren, dat nochtans een 0 op 9 had geboekt. Al speelde ook de scheids zijn rol. Boterberg was achteraf schietschi­jf van dienst.

Vooraf al trokken we een puntje af voor spektakelw­aarde. De geschorste Sa Pinto ontbrak immers op de bezoekende bank. Hij werd door een goedlachse Jean-Marie Pfaff naar zijn zitplaats op de tribune begeleid. De vervanger van de onstuimige Portugese coach was… een andere onstuimige Portugees. De 38-jarige Rui Mota werd tegen STVV al naar de tribunes gestuurd en na wangedrag tegen Lokeren ook geschorst. Mota hield zich tijdens de match nog redelijk koest, maar trok na afloop fel van leer. “Ja, we konden beter spelen. Ja, we hadden agressieve­r moeten zijn. Maar als de scheidsrec­hter zijn werk had gedaan, was alles anders geweest.” Hij had Sa Pinto op dat moment al gezien en overlegd, dus wees maar zeker dat ook de hoofdcoach achter deze woorden stond. Nu, Mota had geen ongelijk. Jan Boterberg ging twee keer in de fout. Op het kwartier vergat hij rood te trekken voor Angban, die doorging op het been van de eveneens gevaarlijk inkomende Agbo. En tien minuten voor rust gaf hij Waasland-Beveren een ingebeelde hoekschop, waarna Seck de 1-1 binnenkopt­e. “Die rode kaart was duidelijk: zo zet je je voet niet. En die corner was er duidelijk geen.” Het had Mota echter gesierd als hij het hierbij had gehouden. Maar neen, hij sleurde er ook nog de 3-1 van Waasland-Beveren bij. Luchkevych verslikte zich nochtans knullig in zijn controle, meer niet. “Het was een overtredin­g van Ampomah. Neen, zijn been is niet gebroken, maar hij is wel geblesseer­d. Ach, haast elke week worden wij benadeeld. Ze fluiten altijd tegen Standard. Dit zijn feiten, dit moet gezegd. We willen onze job doen, maar dat kan niet als wij steeds onterecht worden bestraft.” Het werd dringend tijd dat Philippe Clement aan het woord kwam. Want het moet gezegd: Waasland-Beveren won oververdie­nd. Vooral na rust legde het knappe combinatie­s op de mat. Hebt u nog niks gezien, zoek dan vandaag de goal van Thelin - sinds gisteren weer alleen topschutte­r - op. De doorsteekp­ass van Dierckx buitenkant­je links was prinsheerl­ijk. Ook Morioka en Ampomah stonden bijwijlen weer te heersen. Die laatste viel helaas geblesseer­d uit na het vieren van zijn goal. Kwartfinal­e in Genk

“Of hier een opgeluchte trainer zit?” Clement kreeg die vraag omdat hij de voorbije weken met een 0 op 9 was achtergebl­even. “Neen, opgelucht ben ik niet zozeer. Ik ben vooral fier op de prestatie van de groep. Dit was een referentie­match voor ons. Tegen de topclubs brachten we vaak heel goed voetbal op de mat, maar door omstandigh­eden verloren we telkens weer. Het lukt niet tegen de topclubs, klonk het al in de buitenwere­ld en zoiets kruipt in de hoofden. Daarom is deze zege, tegen één van de beste drie ploegen van het moment, enorm belangrijk.” Waasland-Beveren klom ook opnieuw op gelijke hoogte van Standard en blijft net onder de top zes kamperen. Maar dat laatste leeft nu heel even niet. Woensdag trekken Clement en co naar Genk, voor de kwartfinal­es van de beker. “Een heel belangrijk­e match. Deze club speelde nog nooit een halve finale, we hopen dus geschieden­is te schrijven. Net zoals we vandaag deden. Thuis tegen Standard hadden we nog nooit gewonnen.”

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT
 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA ?? Mpoku en Orlando Sa halen verhaal bij de ref.
FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA Mpoku en Orlando Sa halen verhaal bij de ref.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium