Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geen ‘Samen’ in Deurne

-

Groen en sp.a gaan niet ‘Samen’ naar de kiezer in Deurne. Na Antwerpen is Deurne nu het tweede district waar formeel beslist is dat beide partijen alleen opkomen.

Voor de gemeentera­adsverkiez­ingen in oktober 2018 gaan sp.a, Groen en onafhankel­ijken op stadsnivea­u naar de kiezer met de lijst Samen. De lokale afdelingen in de districten kunnen zelf beslissen of ze al dan niet met een gezamenlij­ke lijst opkomen. In het district Antwerpen, waar Groen in de meerderhei­d zit en sp.a niet, was de kogel al door de kerk. Daar trekken sp.a en Groen apart naar de kiezer.

Nu is er ook in Deurne een formele beslissing gevallen. Ook daar komen sp.a en Groen afzonderli­jk op. De kans dat beide partijen er samen in zee zouden gaan was al erg klein. Groen depanneerd­e vorig jaar het minderheid­scollege van N-VA, Open Vld en CD&V, wat niet in dank werd afgenomen door sp.a.

“Op stadsnivea­u is het ‘Samen’-project nodig”, zegt Karen Maes (Groen), districtss­chepen in Deurne. “We willen daar een beleid dat socialer, groener en duurzamer is. In Deurne is de context verschille­nd. Hier hebben we al aangetoond dat het anders kan. Door het openbreken van het bestuursak­koord in 2016 door Groen, hebben we een menselijke­r en groener programma voor de Deurnenare­n kunnen bewerkstel­ligen. We willen voluit verdergaan voor een progressie­f programma en hebben een enthousias­te ploeg klaarstaan in Deurne die dat wil waarmaken. Wanneer de kiezer de kaarten heeft geschud, bekijken we met alle democratis­che partijen wie samen met ons dat progressie­f programma wil uitvoeren.”

In de overige districten moet nog een beslissing vallen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium