Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen Proeft kiest goed doel

-

Antwerpen Proeft steunt vanaf de komende editie van het culinaire evenement op de Waagnatie een goed doel. De steun kwam er op vraag van de deelnemers, van wie de eerste nu bekend zijn.

“We hadden onderling al gepraat over het steunen van een goed doel”, vertelt organisato­r Claudia Engelen, “dus was het gegeven ons niet compleet vreemd.”

“En toen bleek dat twee deelnemers onafhankel­ijk van elkaar vroegen of we bereid waren een goed doel te steunen. Beiden schoven ze het Heide Atelier naar voor. En toevallig hadden zij ons ook al zelf aangeschre­ven.”

Het Heide Atelier uit Heist-opden-Berg is een vzw die zich inzet voor jongeren met een nietaangeb­oren hersenlets­el (NAH). “Heide Atelier vangt deze mensen niet alleen op, het werkt ook aan de re-integratie van mensen met NAH in de maatschapp­ij”, vertelt Claudia Engelen.

“Een van de projecten waaraan ze werken, is de patiënten opnieuw zelfstandi­g laten werken. Zo draaien ze hun eigen ijs. Heide Atelier heeft intussen een eigen foodtruck, waarmee ze naar het festival komen en waar iedereen het artisanaal bereid schepijs kan komen proeven.”

“Onze bijdrage bestaat erin dat we deze mensen geen standgeld vragen, zodat ze het geld dat ze aan hun ijsjes verdienen, integraal zelf weer in eigen projecten

Dat zijn bijvoorbee­ld B23, Zaowang, chocolatie­r DelRey, Ga Nord, Yam Thai, Fiskebar en het Italiaanse restaurant Ruggeri uit Brasschaat. Ook opvallend: fusionchef Dimitri Proost van DIM, die vorig jaar maar een dag deelnam, gaat in de komende editie voor het complete plaatje. Dat doet ook Mama Sara, chef in Jalapeno Loco van Willem en Miette van

2016.

Mijn

pop-uprestaura­nt

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium