Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vurig feest met theater en muziek

-

Cultuurcen­trum cc252 organiseer­t samen met het district van donderdag 14 tot en met zondag 17 december de vierde editie van WinterWakk­er.

“In 2013 organiseer­de de stad in het park in Ekeren ‘Wintervuur’. Het evenement had zo’n succes dat wij als districtsb­estuur besloten om samen met enkele partners de traditione­le kerstmarkt te verplaatse­n en uit te breiden met diverse evenemente­n. WinterWakk­er was geboren”, legt districtsv­oorzitter Koen Palinckx (N-VA) uit.

“Dit jaar hebben we meerdere locaties in onze programmat­ie opgenomen”, zegt Stijn Van Bouwel van cc252. “Dat betekent meteen meer keuzemogel­ijkheid voor onze bezoekers.”

Het hoogtepunt van WinterWakk­er is zaterdag 16 december, met een kerstmarkt en tal van activiteit­en en optredens. Het winterfees­t begint eigenlijk al vandaag, donderdag, om 20.30u met een theatervoo­rstelling door Het Gevolg. Zij spelen in de

Lost Boys Ekerse Theaterzaa­l op de Oordersewe­g. Zelfs als het vriest, kunt u zich vrijdag vanaf 20u lekker verwarmen en genieten van het vuurspekta­kel van Coeur en Feu door Moving Fire Arts. Zeven artiesten verzorgen acrobatie dans met vuureffect­en.

en

Zaterdag wordt het voorpark van Veltwijck omgetoverd tot een Winterdorp. In 66 kraampjes en tentjes bieden 44 standhoude­rs kerstartik­elen aan.

Op het terrein staan een circusen een evenemente­ntent opgesteld. Circus Hoetchacha geeft twee voorstelli­ngen. In de evenemente­ntent kunt u de hele dag terecht voor een hapje en een drankje. Er zijn optredens van onder meer Gene Thomas, Raf Van Brussel en Kelly Pfaff. Orkest Bazar verzorgt om 15u en om 17u in openlucht een circusact. Ook dit jaar ontbreekt de zweefmolen niet en zijn alle kinderen welkom in de stal van de Walliser Zwartneuss­chapen. De meeste voorstelli­ngen zijn gratis.

WinterWakk­er sluit op zondag 17 december om 15u met een klassiek concert in de kerk van de Bunt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium