Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook Faroek Özgünes stapt in de boksring

-

Dit voorjaar jaagt VTM een horde bekende Vlamingen de boksring in voor Er waren al twee namen bekend: Natalia (37) en Laura Tesoro (21). Daar komt nu VTMjournal­ist Faroek Özgünes (54) bij.

was vorig jaar al eenmalig op Caz te zien voor de lancering van de mannenzend­er. Faroek Özgünes is de eerste man die is aangekondi­gd voor de versie op VTM volgend jaar.

De zender is op zoek naar een tegenstand­er in dezelfde gewichtskl­asse, het liefst geen dertig jaar

Boxing Stars jonger om de wapens een beetje gelijk te houden én iemand die van wanten weet.

Faroek Özgünes heeft namelijk ervaring: hij is in zijn studentent­ijd begonnen met boksen, heeft nog aan thaiboksen gedaan en beoefent nu MMA ofwel

een sport met technieken uit verschille­nde vechtsport­en. Eén keer per week, op zondagvoor­middag, traint Faroek twee uur met een persoonlij­ke coach. “Ik heb drie maanden stilgelege­n, maar heb de draad weer opgepikt. Voor het programma

arts,

mixed martial

Boxing

bieden ze me twintig uur bokstraini­ng aan, maar dat is te weinig. Ik wil drie keer per week boksen, plus looptraini­ng.”

Stars

De journalist beseft dat hij niet meer van de jongste is. En zijn conditie is niet super. “Maar mijn slagen komen wel aan. Bovendien ben ik wat ze in de bokswereld een noemen: ik sla vooral met links, mijn positie is met de rechterarm en het rechterbee­n naar voren. Dat kan verwarrend zijn voor de tegenstand­er. Om eerlijk te zijn: ik zou niet graag tegen mezelf vechten. Een schijngeve­cht wil ik er niet van maken, waarmee ik niet zeg dat ik mijn tegenstand­er pijn wil doen. Dit is wel een interessan­te test, want ik heb nooit eerder gekampt.”

“Als ik voor in de ring stap, zal ik me wel moeten aanpassen. De ellebogen, knieën en voeten mag ik niet gebruiken om te trappen zoals bij MMA. En een tegenstand­er vinden wordt niet gemakkelij­k. Ik heb de naam van tienkamper Hans Van Alphen horen vallen, maar dat is een exatleet die veel meer uithouding heeft.”

southpaw

Boxing Stars

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium