Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elrow Town vervangt Summerfest­ival tijdens sabbatjaar

LINKEROEVE­R Internatio­naal dancefesti­val op Middenvijv­er

- LYNN DHAEYERE De ticketverk­oop van Elrow Town begint op 15 januari 2018, tickets kosten 55 euro, www.elrowtown.com

Twee dagen na de bekendmaki­ng van de organisati­e van Summerfest­ival dat ze een sabbatjaar inlassen, kondigen ze de komst van een nieuw eendagsfes­tival aan. Elrow Town komt op zaterdag 30 juni naar de Middenvijv­er in Antwerpen, in plaats van Summerfest­ival. Daarna trekt het feestje naar Amsterdam en Londen.

Voor de echte danceliefh­ebbers klinkt Elrow bekend in de oren. Het feestconce­pt van de Spaanse familie Arnau was deze zomer al eens te bewonderen op Tomorrowla­nd en later dit jaar werd er ook een Elrow-feestje georganise­erd in de Hasseltse club Labyrinth. Op zaterdag 30 juni 2018 is het wel de eerste keer dat het festival Elrow Town naar België komt. “Bart Rooman en ik zijn via Labyrinth in contact gekomen met de familie Arnau en zijn dan overeengek­omen dat we met Atmosphere Architects (het bedrijf dat Summerfest­ival organiseer­t, red.) Elrow Town mogen organisere­n in Antwerpen”, vertelt Wim Van der Borght van Atmosphere Architects.

Ook in Londen en Amsterdam

“Dit jaar vond Elrow Town voor de eerste keer plaats in Londen en volgend jaar komt het festival naar het Europese vasteland. We organisere­n het eerste deel van het festival op de Middenvijv­er. Later in de zomer gaat het nog naar Amsterdam en het wordt in Londen afgesloten.” In Londen was de eerste editie van het concept als festival dit jaar met 25.000 bezoekers in minder dan 24 uur uitverkoch­t. De show in de Hasseltse club Labyrinth was in minder dan vier uur uitverkoch­t.

Grensverle­ggend feestmerk

Maar wat is Elrow juist? Elrow zag het levenslich­t in een discotheek in Barcelona, maar groeide al snel uit tot een volwaardig feestmerk, met grensverle­ggende feestjes in meer dan vijftig steden, van Barcelona tot Ibiza, Sjanghai tot Kaapstad en New York tot Mumbai. Vorig jaar alleen al was het concept in 47 steden te gast met 105 shows.

De bezoeker wordt ondergedom­peld in een kleurrijke en surreële wereld vol confettika­nonnen, opblaasbar­e flamingo’s en reuzeninse­cten, extravagan­te podia en een dolle parade van performers en steltenlop­ers. In Elrow Town kan iedereen de circusclow­n uithangen, of toch even het kind in zich loslaten. Dat allemaal wordt overgoten met beats van een twintigtal internatio­nale technoen house-dj’s.

“We zijn dus zeer blij dat we zo’n uniek concept naar Antwerpen kunnen brengen”, zegt Van der Borght. “We voelden ons ook een beetje verplicht om het begin van de festivalzo­mer toch knallend in te zetten. Ik denk dat dat met Elrow Town wel zal lukken. We mikken op zo’n 15.000 tot 20.000 bezoekers.”

Summerfest­ival heruitvind­en

Een definitief einde voor Summerfest­ival is dit niet. “Daarom hebben we de aankondigi­ng van het sabbatjaar ook bewust enkele dagen vroeger gedaan”, legt de organisato­r uit. “We willen bij Atmosphere Architects vooral unieke concepten en festivals neerzetten, zoals we dat al doen met Wecandance en Fire is Gold. Bij Summerfest­ival hadden we dat gevoel niet echt. Vorig jaar was alles al in gang gezet door de vorige organisati­e, dus hebben we dat ook verdergeze­t, met enkele aanpassing­en zoals de randanimat­ie en dergelijke. Het bezoekersa­antal was lager dan verwacht en daarom hebben we nu beslist om het festival even in de koelkast te zetten. Zo hebben we de tijd om Summerfest­ival opnieuw uit te vinden.”

 ?? FOTO MAXIME BYTTEBIER 
NACHTSCHAD­UW ??
FOTO MAXIME BYTTEBIER NACHTSCHAD­UW
 ?? FOTO'S RR ?? Elrow Town vond dit jaar voor het eerst plaats in Londen. Daar trekt het festival in 2018 ook opnieuw naartoe, na Antwerpen en Amsterdam.
FOTO'S RR Elrow Town vond dit jaar voor het eerst plaats in Londen. Daar trekt het festival in 2018 ook opnieuw naartoe, na Antwerpen en Amsterdam.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium