Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerst bergop gelost, dag erna ‘abnormaal’ plasje

-

Wat heeft Chris Froome mispeuterd tijdens de afgelopen Ronde van Spanje? Waar ging hij in de fout? Feit is dat op 7 september in de urine van Froome een abnormaal hoge hoeveelhei­d salbutamol werd aangetroff­en, ver boven de toegestane waarden.

Start van ‘onmogelijk­e’ missie

Chris Froome begint aan een onmogelijk geachte missie wanneer hij op 19 augustus in het Franse Nîmes aan de start van de Vuelta staat. De Brit won enkele weken eerder voor de vierde keer de Ronde van Frankrijk en wil, voor het eerst sinds Hinault in 1978, de dubbel Tour-Vuelta realiseren. Al in de derde etappe pakt hij het rood. Hij laat een fantastisc­he indruk – en wint knap een etappe – waar zijn belangrijk­ste concurrent­en elk wel ergens een steekje laten vallen. Als hij bij het begin van de slotweek ook nog de tijdrit in Logrono wint, lijkt niets de dubbel in de weg te staan.

Plots een mindere dag

Voor het eerst sinds de Touretappe met aankomst bovenop Peyragudes vertoont het pantser van Chris Froome barsten. Het peloton krijgt een etappe (Villadiego-Los Machucos) van 180 kilometer voor de wielen met aankomst op de gevreesde klim naar Los Machucos. De Oostenrijk­er Denifl wint, maar belangrijk­er is wat in de achtergron­d gebeurt. Contador valt als eerste aan, maar gezien zijn grote achterstan­d vormt hij niet meteen een gevaar. Groot is echter de verbazing wanneer Froome in de achtervolg­ende groep de rol moet lossen. Nibali ruikt bloed en versnelt. Uiteindeli­jk zal Froome aan de finish 42” achterstan­d tellen op de Italiaan, op Contador moet hij zelfs 1’18” toegeven. Froome ziet zijn voorsprong op Nibali slinken tot 1’16”. We hebben weer een strijd.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium