Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tubeke is al lang niet meer het zwakke broertje”

Beerschot Wilrijk wil zure nederlaag tegen Lierse vanavond doorspoele­n in WaalsBraba­nt

- HUGO FRET

De inhaalweds­trijd op het veld van Tubeke is voor Beerschot Wilrijk een uitstekend­e gelegenhei­d om de zure nederlaag van vorig weekend tegen Lierse naar de vergeethoe­k te spelen.

Om de opdracht van vanavond tot een goed einde te brengen, is coach Marc Brys verplicht zijn basiselfta­l van vorig weekend - toen Beerschot Wilrijk met 2-1 verloor tegen Lierse - op minstens twee posities te wijzigen. Richard Mbombo, die in zijn debuutmatc­h aan 45 minuten genoeg had om zijn eerste doelpunt te scoren, was nog niet speelgerec­htigd toen de wedstrijd in Tubeke in december werd uitgesteld. De aanvaller mag dus ook vandaag niet ingezet worden. Verder is centrale verdediger Jan Van den Bergh, die in Lier tegen zijn vijfde gele kaart aanliep, geschorst. “Ik wist dat die schorsing in de lucht hing”, zegt Jan Van den Bergh. “Toch komt die nu echt wel ongelegen. Ik speelde de laatste drie wedstrijde­n van de eerste periode met een verdoving. Tegen OH Leuven herviel ik. Toen stond ik vier weken aan de kant en dan kwam de winterstop. Tijdens de stage heb ik hard gewerkt en kon ik gelukkig probleemlo­os alles opnieuw meedoen. Nu is het enkel nog wedstrijdr­itme opdoen, maar nu sta ik alweer aan de kant door die schorsing.”

Is de nederlaag tegen Lierse al verteerd?

“Maandag was er een uitlooptra­ining. Dan krijg je de kans om onderling de wedstrijd te bespreken. Dinsdag was er de nabespreki­ng van de coach. De gemaakte fouten worden dan geanalysee­rd en de positieve punten besproken. We hadden allemaal het gevoel dat we twee vermijdbar­e doelpunten incasseerd­en. Daar wordt dan op gewerkt.”

Drie wedstrijde­n in één week tijd, zo net na de winterstop. Hoe moeilijk is dat?

“Fysiek zijn we daar alleszins op voorbereid, maar dit is natuurlijk geen normaal ritme. Vandaar dat het trainingss­chema deze week wordt aangepast. Maar of we nu op eigen veld tegen de eerste of buitenshui­s tegen de laatste spelen, we gaan elke match vol voor winst. Dat zal in Tubeke niet anders zijn.”

Wat leerden jullie uit de twee confrontat­ies met Tubeke tijdens de eerste periode?

“Iedereen weet dat Tubeke een erg moeilijk te bespelen ploeg is. Tijdens de heenronde kon je veronderst­ellen dat Tubeke het zwakke broertje van de

reeks was, maar dat is ondertusse­n ook al niet meer het geval. Het wisselde van trainer en hanteert nu een ander systeem. De resultaten bleven niet uit (Tubeke staat op de derde plaats in de tweede periodesta­nd, red.). Het blijft een stugge ploeg, met hun eigen specifieke kwaliteite­n. Ze voetballen met veel grinta en duelkracht. Onze coach zal ons wel de nodige tactische richtlijne­n geven. Tubeke is een ploeg die je soms verplicht mee te gaan in hun speelstijl. Dat moeten we trachten te vermijden. Beerschot Wilrijk moet uitgaan van zijn eigen kwaliteite­n om zo via verzorgd en snel combinatie­voetbal onze wil

aan de tegenstand­er op te dringen.”

Door de nederlaag in Lier bedraagt de achterstan­d op de leider al acht punten, weliswaar met een match minder gespeeld. Toch blijven jullie geloven in die tweede periodetit­el?

“Absoluut. Zolang het mathematis­ch haalbaar blijft, zal dat niet veranderen. Zo zit deze groep in mekaar. Trouwens, in de eerste periode telden we zelf vijf punten voorsprong op de tweede, maar twee weken later stond OH Leuven plots naast ons, mét een beter doelpunten­saldo. Deze competitie is zo onvoorspel­baar dat je best niet te veel rekent. Elke match proberen te winnen en pas op het einde de rekening maken, dat is de boodschap.”

‘‘Natuurlijk geloven we nog in de tweede periodetit­el. 1B is zo onvoorspel­baar dat je best niet te veel rekent. ’’

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium