Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het PK wordt ongelofeli­jk spannend”

- (basp)

Britt Vanthillo liep gisteren naar een tweede plaats in de cross aan het fort van Kessel. Ze stuitte op een sterke Nina Lauwaert. Jan Adriaensen (tweede) en Mats Lunders (derde) moesten bij mannen hun meerdere erkennen in Vincent Bierinckx.

De resultaten bij Vanthillo blijven in stijgende lijn gaan. In de cross van Booischot (10/12) werd ze nog vierde, in Gierle (17/12) derde en nu liep ze in Kessel dus naar een tweede plaats. “Ik heb gewoon heel de cross eenzaam in tweede positie gelopen”, zegt Vanthillo. “Het was vooral een wedstrijd tegen mezelf. Nina Lauwaert had al meteen een grote voorsprong en ik had dan weer een kloof op de nummer drie. Ik probeerde die kloof te vergroten, maar dat lukte niet echt.”

Lauwaert won de 4,58km lange cross in 14’58. Vanthillo (15’42) had een serieuze achterstan­d. “Een minuut is een groot gat, maar heel veel zegt dat niet. Voor mij was dit gewoon een goeie koers.”

De lijn doortrekke­n is nu de boodschap voor de tweevoudig provinciaa­l kampioene cross. “Deze week ga ik het iets rustiger aan doen, zodat ik met iets frissere benen aan de start zal staan in Bornem zondag. Daarna zal ik me voorbereid­en op het PK cross op 4 februari

(dat ook in Bornem zal plaatsvind­en, red.).”

Dat PK heeft Vanthillo met stip aangekruis­t. Al oogt de tegenstand wel bijzonder sterk. Vanthillo: “Het zal spannend worden. Jolien Boonen en Kaat Vermeulen liepen heel sterk in Hulshout en ook Shana Lauwers is goed bezig. Het zal niet gemakkelij­k worden om te winnen. Maar ik wil er wel voor gaan.”

Bij de mannen in Kessel werden Jan Adriaensen en Mats Lunders respectiev­elijk tweede en derde. In de laatste 300 meter vloerde Vincent Bierinckx hen in de spurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium