Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Misschien zijn we weer voor een paar jaar vertrokken”

- (dvg)

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, ook bij oude vossen. Zes jaar na hun drie uitverkoch­te afscheidsc­oncerten in het Sportpalei­s zitten De Kreuners weer in het repetitiek­ot voor enkele comebacksh­ows in de zomer.

Dat zei drummer Ben Crabbé (55) gisteren bij Kris Wauters op Joe. “De eerste keer dat we na vijf jaar weer samenspeel­den, viel op dat we onmiddelli­jk weer die sound van vroeger te pakken hadden. Daar moet je geluk mee hebben. We willen vanaf juni weer een goede liveshow brengen en de energie terugvinde­n van de beginjaren. Wel proberen we een paar nieuwe dingen te doen, een stapje verderzett­en.”

De comeback begon in november als een grap van Walter Grootaers (62). “Ik had eens gezegd dat we opnieuw zouden optreden zodra onze gitarist Jan Van Eycken minder dan 100 kilo woog”, vertelde de zanger toen. “Nooit gedacht dat zoiets mogelijk was, maar plots belde Jan: ‘Hé Walter, ik weeg 84 kilo nu. Wanneer gaan we spelen? Toen kon ik niet meer terug, natuurlijk.”

Nieuwe single

De Kreuners kondigden hun terugkeer aan met een nieuwe single, Viktoria. Die werd, samen met het nieuws, laaiend enthousias­t onthaald door de fans. “We waren verrast door die enorme respons”, zegt Crabbé. “Oké, we waren nooit echt vervangen, want er is nooit een groep zoals de onze opgestaan in België, maar we hadden niet gedacht dat de reactie zo massaal zou zijn. Op een bepaald moment kregen we zelfs meer dan 180 aanvragen op een dag binnen. Overweldig­end. Dat proberen we nu op een goede manier aan te pakken. En ja, misschien zijn we weer voor een paar jaar vertrokken. Graag zelfs.”

 ?? FOTO RR ?? De Kreuners.
FOTO RR De Kreuners.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium