Gazet van Antwerpen Stad en Rand

8.000 fans schuiven aan voor eerste glimp van baby KaiMook

Achtduizen­d fans schuiven meteen na geboorte kalfje aan

- BIEKE LATHOUWERS

Met achtduizen­d waren ze gisteren op de afspraak: de diehard KaiMookfan­s die er als eersten bij wilden zijn om het kleintje van Belgiës bekendste olifant te zien. Kerstolifa­nt Suki had de eerste dag drieduizen­d fans minder op kraambezoe­k. De magie van KaiMook houdt duidelijk stand.

“Kai-Mook (8) zat van dag één in de harten van de mensen en daar zit ze nog steeds”, beaamt woordvoerd­er Ilse Segers van Planckenda­el. “We keken er allemaal heel erg naar uit en het werd een topdag. Zowel voor onze dieren als voor onze bezoekers. Achtduizen­d mensen ontvangen is geen sinecure, maar alles is prima en rustig verlopen. Enkele tientallen medewerker­s hebben met plezier hun vrije zondag opgeofferd om te komen helpen. Helemaal in het begin liep de wachttijd even op tot zo’n anderhalf uur, maar dat minderde behoorlijk snel. Er waren ook veel abonnees bij, waardoor er wel wat verloop was. Iedereen ging heel gediscipli­neerd kijken, genoot van het moment, maar maakte ook weer plaats voor de anderen.”

En of ze het mooi vonden! Daan (9) uit Kapellen was een van de allereerst­en die in de olifantent­empel opdoken. Wat hem het hardste opviel? “Die rode oogjes! Wij komen geregeld kijken omdat wij een abonnement hebben, maar zijn toch speciaal voor de baby van Kai-Mook geaan

Tuki

Ook Lies (10) is in de wolken. “Om 9u waren we al in het park! De olifanten zijn echt wel mijn lievelings­dieren”, zegt het meisje. “Toen mama gisteren zei dat Kai-Mook een kleintje had, hebben we meteen afgesproke­n om vandaag te komen. Suki hadden we ook al gezien, maar toen wel pas op dag vier.”

Wat zij onthouden heeft? “Dat minislurfj­e is zo schattig! En ook de vele donshaartj­es zijn super leuk.” En dan is het tijd om naar huis te gaan, meldt mama, de Chiro wacht niet.

Of de kinderen ook gaan nadenken over de naam? “Zeker en vast! Misschien is Tuki wel tof, maar geen idee of het iets betekent.”

De zoektocht naar een naam wordt in eerste plaats overgelate­n de fans. Zij mogen suggesties doorsturen en daar gaan de verzorgers dan mee aan de slag. “Wij mogen een top drie maken en dan kan iedereen meestemmen”, weet Toon Cloetens. Hij kreeg op 1 januari een vast contract. “En meteen een tweede geboorte erbovenop”, klinkt het trots. “Het is toch altijd spannend, hè. Wel vermoeiend, maar ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen. Ik kwam vrijdagavo­nd om 23.30u Ben vervangen, maar die is niet meer naar huis gereden. De tekenen waren toen wel opvallend. Tegen 1u hebben we de rest van de collega’s gebeld.”

Recordbaby

Als naar een spannende film zijn ze blijven kijken. Allemaal met honger en dorst en stijf van de koffie. “Om 4u brak Kai-Mook haar water. Bij May-Tagu duurde het daarna nog drie uur, maar Kai-Mook hield ons zo lang niet in spanning. Twee minuten later was het jong geboren, nog eens acht minuten later stond het al op zijn pootjes en vlak daarna liet ze drinken.”

“Een recordbaby”, lachen de verzorgers. “Het is ook een heel groot jong. Het weegt ongeveer 100 kilogram en is al groter dan Suki, het nichtje dat drie weken geleden geboren is. Kai-Mook doet het ontzettend goed. Ze blijft voortduren­d bij haar jong en laat het geregeld drinken. Het ziet er echt schitteren­d uit.”

DAAN EN LIES Olifantenf­ans “De rode oogjes, het minislurfj­e en die donshaartj­es zijn zo schattig!” komen”, reageert hij.

 ??  ??
 ?? FOTO GIL
PLAQUET ?? KaiMook wijkt geen meter van haar kalfje. Of het een jongen of een meisje is, is nog niet duidelijk.
FOTO GIL PLAQUET KaiMook wijkt geen meter van haar kalfje. Of het een jongen of een meisje is, is nog niet duidelijk.
 ?? FOTO GIL PLAQUET ??
FOTO GIL PLAQUET

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium