Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Peter Sagan zegt af voor Belgisch openingswe­ekend

- (bow)

Geen Peter Sagan aan de start van de Omloop en Kuurne Brussel Kuurne dit seizoen. De drievoudig­e wereldkamp­ioen, die gisteren de ‘People’s Choice Classic’ won, een avondcrite­rium in Adelaide aan de vooravond van de Tour Down Under, gaat na zijn Australisc­he trip naar huis en wil genieten van zijn zoon Marlon (2,5 maanden). Daarom past hij voor het Belgische openingswe­ekend (2425 februari). Dat zegt Patxi Vila, sportdirec­teur bij Bora Hansgrohe.

Sagan komt pas terug in competitie in de Strade Bianche (3 maart). Hij rijdt daarna de Tirreno Adriatico als voorbereid­ing op Milaan Sanremo. Dan volgt E3 Harelbeke, Gent Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Scheldepri­js en Parijs Roubaix.

Na de helletocht houdt hij weer een competitie­break om de Tour voor te bereiden in de Ronde van Californië (1319 mei) en de Ronde van Zwitserlan­d (917 juni).

Sagan toonde gisteren in de People Choice’s Classis dat hij al in vorm is. Hij klopte André Greipel, Caleb Ewan en Elia Viviani. Een dag eerder had hij nochtans doodleuk verteld: “Ik zal de sprint aantrekken voor Jay McCarthy of Sam Bennett.” Niet dus. “Tja, het was een kwestie van positioner­en.”

De Tour Down Under, de eerste rittenkoer­s in de World Tour, start dinsdag. Zondag is de opvolger van Ritchie Porte bekend.

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium