Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De andere kampioenen

-

Elites zonder contract

Vincent Baestaens kroonde zich als vijftiende voor het tweede opeenvolge­nde jaar tot de Belgische kampioen bij de elite zonder contract. Net als vorig jaar in Oostende bleef hij Braam Merlier de baas. “Ik kon profiteren van een foutje van Merlier in het zand. Dit parcours was me op het lijf geschreven” aldus Baestaens. Joeri Adams pakte het brons.

Juniores

Jarno Bellens zette zijn knappe seizoen in de verf met de Belgische titel. De kerel uit Heistopden­Berg haalde het met een kleine voorsprong op Witse Meeusen en Niels Vandeputte. “Op het einde kreeg ik nog met een technisch defect af te rekenen, waardoor ik in het zand iets langer diende te lopen. Maar het liep gelukkig allemaal goed af.”

Eerstejaar­snieuwelin­gen

Jelle Harteel mocht voor eigen volk een feestje bouwen. De veldrijder uit het naburige Adinkerke toonde zich een echte zandspecia­list. “Ik ben hier wel tien keer komen trainen. Ik wist ieder spoor in het zand liggen”. Mathis Avondts en Brent Blommen vervolledi­gden het podium.

Meisjes beloften

Suzanne Verhoeven nam na twee ronden de wedstrijd in handen en werd niet bedreigd. De dochter van Nico Verhoeven, ploegleide­r TeamLottoN­L Jumbo, had tot voor twee jaar de dubbele Belgische Nederlands­e nationalit­eit, maar koos toen resoluut voor ons land. Marthe Truyen en Axelle Bellaert mochten zilver en brons om de hals hangen.

Meisjes nieuweling­en

Julie Brouwers maakte haar favorieten­rol helemaal waar. De veldrijdst­er uit de ploeg van Geert Wellens nam snel voorsprong en werd niet bedreigd. Julie Roelandts en Kiona Dhont namen de overige ereplaatse­n in. (gsg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium