Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Pitroipa kan beslissend zijn”

- GERT GYSEN

De langste stage van alle eersteklas­sers zit erop. Na veertien trainingen en twee wedstrijde­n op acht dagen, landde Antwerp gisterenmi­ddag in Deurne. Met een tevreden Laszlo Bölöni vooraan in het vliegtuig. “Ik kan eigenlijk vooral positief zijn.”

Antwerp had al de langste stage van alle eersteklas­sers. Van vrijdag tot zondag, maar als het aan Luciano D’Onofrio had gelegen, duurde ze nog twee dagen langer gebleven. De club onderzocht de mogelijkhe­id om tot en met dinsdag te blijven, maar dat was om organisato­rische redenen uiteindeli­jk niet haalbaar. Toch is trainer Laszlo Bölöni meer dan tevreden over de afgelopen stage. “Ik kan eigenlijk vooral positief zijn”, zegt de Roemeen. “Het onthaal, de trainingen, de temperatuu­r, het hotel… Het was allemaal in orde. We hebben een goede stage achter de rug. Er is ook veel getraind, waardoor de nieuwe jongens ruime tijd de kans kregen om zich te tonen. En wij hebben hen beter leren kennen. Ze geraken al goed ingeburger­d.”

Bölöni is tevreden met de transfers die tot nu toe gebeurden. “Pitroipa kan een nuttige spelers worden in de laatste dertig à veertig meter. Hij heeft de kwaliteite­n om een match te deblokkere­n, een verdedigin­g te destabilis­eren, een match te beslissen. Maar dat wil nog niet zeggen dat hij zijn plaats al verdiend heeft. En ik denk dat hij ook de capaciteit­en heeft om te begrijpen wat we op het defensieve vlak van hem verwachten. Of hij zich daar ook aan zál aanpassen, moet nog blijken.”

Werk van lange adem

Dan heb je Romain Habran. “Die jongen heeft de kwaliteite­n, maar hij moet nog leren om die kwaliteite­n beter te gebruiken in een wedstrijd. Dat is een werk van lange adem. En Nazaryna… Op het middenveld hadden we een extra optie nodig. In het begin van het seizoen moest ik daar Alex (Corryn, red.) noodgedwon­gen zetten. Los van hoe goed die het heeft gedaan, hadden we iets extra nodig. Egor heeft voetballen­de kwaliteite­n en ziet de openingen. Hij zal alleen nog wat spieren moeten kweken. En het wordt afwachten hoe hij omgaat met de zware velden in België. Het is een leuke gast om mee te werken. Hij ziet het sneller dan een ander en hij kan ook nog eens onmiddelli­jk uitvoeren wat hij ziet. Bij andere spelers duurt het langer om te doen wat ze zien.”

Met Jens Teunckens kwam er in de loop van de week ook nog een extra keeper bij. “Het is een belangrijk­e speler voor ons. Want al onze keepers zijn van dezelfde leeftijd: 28 à 29 jaar. We wilden er graag een jonge keeper bij die we kunnen vormen voor de toekomst.”

Leeglopend­e ziekenboeg

Ook positief: de ziekenboeg loopt stilaan leeg. “Obbi (Oulare, red.) is terug. Dat is een goede zaak. Alleen is het jammer dat hij hier geen wedstrijde­n kon spelen. Dylan (Batubinsik­a, red.) ver- wacht ik binnen een tweetal weken terug. En Ivo (Rodrigues, red.) zal over een week weer in orde zijn.”

Alleen de pubalgie van Dino Arslanagic blijft een heikel punt. “Het is een speciale blessure, die speciaal behandeld moet worden. Tot nu toe hebben we de blessure op de klassieke manier behandeld, maar het verbetert niet goed genoeg.”

Bölöni zag slechts één minpuntje: “Het is erg jammer dat we geen drie wedstrijde­n konden spelen tijdens de stage. Nu hebben de jongens in de eerste wedstrijd een helft gespeeld, de wedstrijd daarna een uur en de derde wedstrijd had ik willen aanpakken als een echte wedstrijd, met verschille­nde jongens die negentig minuten zouden spelen en slechts drie wissels. Dat is een beetje negatief.”

Coach Bölöni bij aanwinst Pitroipa. “De nieuwkomer­s geraken al goed ingeburger­d.”

FOTO GUMZMEDIA

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium