Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weer een stap in de goede richting”

NICO BINST verlost sputterend­e Pallieters met winning goal

- KURT GULDENTOPS

E en late treffer van de ingevallen Nico Binst bezorgde Lierse gisteren een eerder gevleide, maar levensbela­ngrijke thuiszege tegen Tubeke. De Pallieters blijven leider in het tweede periodekam­pioenschap, maar doen vooral een uitstekend­e zaak in de strijd om de vierde plaats.

Haast niemand die nog een stuiver om de winstkanse­n van Lierse gaf, toen invaller Nico Binst net voor sluitingst­ijd op aangeven van Aurélien Joachim het leer voorbij Defourny schoof en tergend traag in doel zag hobbelen. De eerste echte kans van de Pallieters na rust leverde zo meteen de winnende treffer op.

“We hadden er best een lastige namiddag opzitten”, moest een heel tevreden Nico Binst erkennen. “En dat verbaasde me ook niet. Dit Tubeke is niet langer de ploeg van de eerste competitie­weken. Het is een stevig blok geworden. Het weet wat het wil en daar hebben we ons de tanden op stukgebete­n.”

En zeggen dat de namiddag een ideale aanvang kende voor Lierse in het eigen Lisp, waar het dit seizoen nog niet geklopt werd. Al na drie minuten had Bourdin de score geopend met een rake kopbal. “Dat was de start waar we op hoopten, maar die kreeg geen vervolg”, zuchtte Binst. “De 1-1 van Nirisarike kwam er veel te snel en zelfs vanop de bank voelde je dat het stroef liep. Tijdens de pauze stuurden we tactisch wat bij. Dat zorgde voor meer balbezit, maar echt doelgerich­t waren we zelden. En dus deed het dubbel deugd dat er zo laat op de werkdag dan toch nog die appel uit de kast viel.”

Mooie momenten

Eentje van Nico Binst dus, die ook in de heenmatch van de tweede periode bij Tubeke al het mooie weer maakte. Maar dan opnieuw uit beeld verdween. Tot gisteren dan.

“Ik hoop dat deze goal me de komende weken iets meer oplevert”, knipoogde Binst. “Ach, ik probeer geduld uit te oefenen en leef van die paar heel mooie momenten. Ik begreep destijds ook wel dat de coach niet te veel aan de ploeg wou sleutelen. We waren toen aan een heel sterke reeks bezig en dan is het logisch dat het recept behouden blijft. En nu is het in feite niet anders, maar als voetballer wil je uiteraard op dat veld staan. Soit, ik heb vandaag opnieuw laten zien dat Lierse op me kan rekenen. Ik wil de ploeg helpen, daar is het me om te doen.”

En of Nico Binst zijn werkmakker­s een duwtje in de rug gaf met de 2-1. Niet alleen blijft Lierse zo leider in de tweede periode, maar meer nog weten de Pallieters de kloof met Roeselare tot zes punten uit te diepen in de strijd om de vierde plaats.

“En daar is het ons om te doen”, ging Binst verder. “We voelen ons nu toch opnieuw iets comfortabe­ler. Het blijft ons eerste doel om Play-off 3 te vermijden en ondanks een mindere prestatie hebben we weer een stap in de goede richting gezet.”

Strijd om leiderspla­ats

En zo staat Lierse vrijdag in het Jan Breydelsta­dion voor de absolute topper tegen Cercle Brugge. Met als inzet de leiderspla­ats in periode twee.

“Leuk, maar we worden er niet echt nerveus van”, minimalise­erde Binst. “De druk zal bij de thuisploeg liggen, want voor ons is er geen enkele must om op die eerste plaats te blijven. We gaan in Brugge opnieuw het volle pond geven en hopen er iets te rapen. Dan komen we alweer een stapje dichter bij ons doel om bij de eerste vier te eindigen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Invaller Binst viert zijn doelpunt met een hartje.
FOTO BELGA Invaller Binst viert zijn doelpunt met een hartje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium