Gazet van Antwerpen Stad en Rand

België is out voor WK, bondscoach stapt op

- (midc)

De Belgische nationale mannenploe­g verloor zondag in Sittard tegen Nederland met 33 30. De Red Wolves grijpen daardoor naast winst in groep 5 en het bijhorend ticket voor een dubbel barragedue­l om een plaats op het WK 2019.

Eind oktober openden onze landgenote­n hun groepsfase met een gelijkspel in Turkije (27-27) en een nipte nederlaag (2526) in Leuven tegen Nederland. Wat daarna volgde, zorgde voor korte euforie. Van de resterende vier wedstrijde­n werden de eerste drie immers gewonnen, waardoor Nederland - België gisteren in Sittard alles beslissend werd. België hield de eerste helft een kwartier gelijke tred, maar kreeg vervolgens een 5 puntenkloo­f aangesmeer­d die het nooit meer kon dichten (rust 17-14). In de tweede helft milderden de Red Wolves, onder impuls van Jeroen De Beule, wel tot 30-28 maar daar bleef het bij. België finisht in zijn groep na 6 speeldagen op plaats 2 achter Nederland en verkijkt dus een unieke kans om in juni deel te nemen aan de play-offs die ons land naar het WK 2019 in Denemarken en Duitsland had kunnen brengen.

Bedrukt

Uiteraard een meer dan bedrukte stemming in de Belgische kleedkamer­s en de mededeling van bondscoach Sylla Yérime maakte die ontgoochel­ing zeker niet minder. De Fransman kondigde na een emotioneel gesprek immers zijn ontslag als bondscoach aan met als reden dat hij vanaf nu wil focussen op zijn team in Frankrijk. Assistent-coach Michel Kranzen verdwijnt eveneens en wilde dit kwijt: “Het werd zeker geen ontslag met slaande deuren, want Sylla als ikzelf blijven ook in de toekomst het Belgisch handbal steunen.”

Tot slot nam ook speler Thomas Cauwenberg­hs afscheid van de nationale ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium