Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was wel degelijk de bedoeling om te scoren”

Nick Spaenhoven helpt Rupel Boom met doelpunt en assist aan vlotte zege

- PETER NYS

Rupel Boom had gisteren geen kind aan een zwak PepingenHa­lle. De Steenbakke­rs hoefden niet eens diep te gaan om een ruime 40 zege te boeken. Linksback Nick Spaenhoven maakte een sterke beurt en opende de score met een mooie krul in de winkelhaak.

Na een saai openingskw­artier trok Rupel Boom langzaam maar zeker het tempo op en begonnen er enkele bezoekers al naar adem te happen. Deweerdt hield Put en Hens nog van een doelpunt, maar tegen een prachtige knal van Spaenhoven had hij geen verhaal. De linksback plaatste de bal enig mooi in de verste winkelhaak.

“En dan durven sommige ploegmaats nog beweren dat ik een voorzet wou trappen”, glunderde Spaenhoven na afloop. “Het was wel degelijk de bedoeling om op doel te trappen. En die bal ging heel fraai binnen, zo maak je ze niet vaak. Vanaf de 1-0 tot aan de rust hebben we het gaspedaal verder ingedrukt en dat leidde tot een 3-0 halfweg. Daarmee was de partij al gespeeld, want Pepingen-Halle is nu niet de ploeg die zo'n achterstan­d nog kan ophalen.”

De tweede helft was maar bleekjes in vergelijki­ng met de flitsende eerste helft. “Dat vind ik ook. De coach had gevraagd om gewoon op ons elan door te gaan, maar dat gebeurde niet. Het liep allemaal wat stroever. Gelukkig kon Adesanya er nog eentje binnen prikken, zodat die mindere tweede periode toch een mooi slot kreeg. Vier keer scoren en zelf niks weggeven, dan kan je van een geslaagde middag spreken.”

Kleinere kloof

De Steenbakke­rs doen een goede zaak, want Petegem kon alweer niet winnen. “We pakken vier punten terug op twee speeldagen tijd. Dat is mooi, maar ik ben daar niet zo mee bezig. Wij kijken alleen naar onszelf. Na die een op negen voor de winterstop was het onze voornaamst­e betrachtin­g om weer in een goeie flow te komen, en dat is met twee overwinnin­gen op rij gelukt.”

Net als bij Lodders onderging ook het kapsel van Spaenhoven een metamorfos­e door een weddenscha­p. “Maar Yannick kwam er makkelijke­r vanaf. Hij liet zich blonderen, maar twee dagen later zie je er nog amper iets van, terwijl ik mijn haar liet kortwieken. Het duurt maanden alvorens dat weer is zoals voorheen. Misschien wordt het tijd voor een nieuwe weddenscha­p, maar deze keer met andere ploegmaats.

 ??  ?? Nick Spaenhoven viert met Yannick Lodders.
FOTO
GOYVAERTS/GMAX
AGENCY
Nick Spaenhoven viert met Yannick Lodders. FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium