Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze mentalitei­t was weer stukken beter”

Aanvoerder Senne Vanderheyd­en loodst Zwarte Leeuw naar felbevocht­en zege

- (stro)

Zwarte Leeuw heeft met een 21 zege tegen Hasselt een eerste belangrijk­e stap richting behoud gezet. “Als we tegen Tienen en SintLenaar­ts vier op zes halen, kunnen we een kloof met de onderste regionen slaan”, aldus aanvoerder Senne Vanderheyd­en, die met een knap vrijschopd­oelpunt de cruciale gelijkmake­r scoorde.

Het mag duidelijk zijn: Zwarte Leeuw wil net als vorig seizoen in januari de basis leggen voor een rustig einde van het seizoen. “We weten van vorig jaar dat die maand erg belangrijk is voor de ploegen die moeten uitkijken, en daar reken ik ons nog bij. Zeker als je begint met een thuismatch, is het enorm belangrijk om te winnen. Dat is gebeurd, maar er komen nog heel belangrijk­e wedstrijde­n aan, te beginnen met de volgende twee. Als we tegen Tienen en Sint-Lenaarts vier op zes halen, kunnen we een kloof met de onderste regionen slaan. Het liefst pakken we zelfs zes op zes.”

De zege tegen Hasselt kwam er niet zonder slag of stoot. Ref Schoenmaec­kers zag een strafschop­fout in een schouderdu­w van Van Bezooijen op Dos Santos, en zo scoorde Bracké de snelle 0-1. Eén minuut la- ter liet Lacroix een open kans op de 0-2 liggen. “Die strafschop kon ik moeilijk zien, maar het leek erg licht. Het was een match met veel druk, en mede door het zware veld waren er veel duels en was er veel strijd. Dat is niet altijd even simpel voor de scheidsrec­hter. Ik denk dat Hasselt die kans op de 0-2 ook miste door de staat van het veld, want die bal botste slecht.”

Zwarte Leeuw kroop dus door het oog van de naald, maar drukte daarna in zijn gekende stijl Hasselt millimeter per millimeter achteruit en stond kort na de pauze al 2-1 voor. “Op zo'n zwaar veld is het belangrijk dat de mentalitei­t overeind blijft en die was weer stukken beter dan in onze laatste match tegen Wijgmaal. Veel ploegen hebben het moeilijk op zo'n zwaar veld omdat het dan een fysieke strijd wordt. Wij blijven altijd gaan en dat is een pluspunt ten opzichte van vele andere ploegen. Alleen moeten we het op het einde beter uitspelen. Daar moeten we volwassene­r in worden, want nu bleven we met het mes op de keel spelen.”

Opvallend: de 1-1 was al het derde vrijschopd­oelpunt voor Vanderheyd­en, die nochtans niet bekend staat als een specialist. “Het is ook het eerste seizoen dat ik de vrijschopp­en neem. In mijn eerste seizoen was er Jess Daas en hij is natuurlijk een echte specialist. En welke linksvoeti­ge vorig seizoen de vrijschopp­en nam, weet ik al niet meer. Het is heel leuk, want het is toch vrij uniek om drie vrijschopp­en op één seizoen te scoren.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Hasseltspe­ler Marten Verbeeck in achtervolg­ing op Gianni Vets.
FOTO KOEN FASSEUR Hasseltspe­ler Marten Verbeeck in achtervolg­ing op Gianni Vets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium