Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doelpunt is een mooie bekroning voor mij”

- GINO VAN LOOY

Zonder echt groots te spelen won Nijlen thuis van Hoeilaart met 42. De thuisploeg maakte het verschil in de tweede helft, waarin de bezoekers heel onmondig voor de dag kwamen. Gelegenhei­dsspits Gianni Mariën was bepalend met een doelpunt en twee assists. “Toch speel ik liever als centrale middenveld­er”, zegt Mariën.

De eerste helft ging gelijk op en er vielen niet al te veel kansen te noteren. Nijlen ging toch rusten met een 2-1 voorsprong. Dat had de thuisploeg voornameli­jk te danken aan Gianni Mariën. Hij gaf bij beide doelpunten de assist. Opvallend was dat Mariën werd uitgespeel­d als diepe spits. "Met Peeters en De Cnaep waren onze twee aanvallers geschorst”, vertelt Mariën. “Daardoor moest de trainer op zoek naar een noodoploss­ing. Hij kwam dan blijkbaar bij mij uit. (lacht) Het is niet mijn favoriete positie want ik speel liever centraal in het middenveld. Maar als de nood hoog is, moet je je eigen belangen opzijschui­ven in het belang van de ploeg."

Mariën ontpopte zich tot man van de match met twee assists en ook nog een doelpunt. "De eerste helft liep het nochtans niet zoals ik het wou”, vervolgt Mariën. “Ook als ploeg speelden we niet goed genoeg, hoewel we wel op voorsprong kwamen en de rust ingingen met 2-1. Na de 2-2 schoten we dan echt wakker. Toen ik de kans kreeg op de 3-2 na balverlies achterin bij Hoeilaart, wist ik dat ik kalm moest blijven en ik schoot de bal tussen de benen van de doelman. Dat was een mooie bekroning van mijn match. Uiteindeli­jk kregen we nog kansen om de score nog te laten oplopen. We hebben wel verdiend gewonnen volgens mij."

Na het gelijkspel in de inhaalmatc­h bij rode lantaarn Sterrebeek was de winst tegen de voorlaatst­e in de stand een noodzaak. Door de zege loopt Nijlen nu al tien punten uit op de laatste twee in het klassement. "Vorige week was het niet zo goed op Sterrebeek en waren we tevreden met dat punt. Maar voor de match vandaag heeft de trainer ons wel duidelijk gemaakt dat winst een must was. Als we verloren kwam Hoeilaart terug tot op vier punten en nu lopen we uit tot tien punten. Dat is een wereld van verschil. Ik weet niet of we al definitief gered zijn, maar we hebben toch een grote stap gezet. Als we nu onze thuismatch­en winnen en af en toe op verplaatsi­ng iets pakken, zal het wel in orde komen."

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Gianni Mariën de gevierde man bij Nijlen.
FOTO KOEN FASSEUR Gianni Mariën de gevierde man bij Nijlen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium