Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze nederlaag mag ons niet uit ons lood slaan”

- GEERT FIERENS

Net als in de heenronde trok leider Lyra aan het kortste eind tegen Racing Mechelen. Lyra haalde vooral in de eerste helft haar normale niveau niet, terwijl Racing uit een minimum van kansen het maximale resultaat haalde. “Dit mag ons niet doen wankelen. We staan nog altijd op de eerste plaats”, schepte Lyratraine­r Tom Schipper klare taal. De topper werd na het laatste fluitsigna­al nog jammerlijk ontsierd door rellen.

“We haalden voor de rust ons normale niveau niet, dat moeten we durven toegeven”, sprak Lyra-coach Tom Schipper. “Toch gingen we rusten met 1-1. In de tweede helft speelden we niet top, maar een nederlaag hadden we toch kunnen voorkomen. Racing heeft uit een minimum aan kansen het maximale gehaald.”

Ondanks de nederlaag en de slinkende voorsprong, maakt Schipper zich nog geen zorgen. “We verloren dan wel twee keer tegen RC Mechelen, toch mag deze nederlaag ons niet uit het lood slaan. We staan nog altijd op de eerste plaats.”

Lyra-speler Gwen Jacobs vond dat RC Mechelen zo goed als geen kansen had gehad. “Eigenlijk is het toch straf dat RC Mechelen twee keer van ons wint met 2-1 en dat het telkens gebeurt met bij manier van spreken een wonderbaar­lijke goal. Want die poging bij dat tweede doelpunt, dat was toch een zuivere lucky goal.

Eerste thuisneder­laag

“Dit is onze eerste thuisneder­laag van het seizoen, maar dat mag ons niet doen wankelen”, volgt Jacobs het voorbeeld van zijn coach. “Als we nu tegen een hele sterke ploeg hadden gespeeld die ons alle hoeken van het veld had laten zien, dan kon je beginnen twijfelen. Maar dat was niet het geval. Dit zijn dingen die gebeuren. In een seizoen kom je zo’n wedstrijd wel eens tegen”, sloot Jacobs filosofisc­h af.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium