Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met zijn tienen is een puntje zeker niet slecht”

- WALTER PEERSMANS

Geen winnaar gisteren in, de derby tussen ‘s Gravenweze­lSchilde en Brasschaat. Beide ploegen hadden nochtans genoeg kansen om meer dan één keer te scoren, maar uiteindeli­jk bleef het toch bij 11. Een gelijkspel waar geen van beide eindrondek­andidaten veel mee opschiet.

’s Gravenweze­l-Schilde begon het beste aan de derby en Koen Matyn zette zijn ploeg na een dikke tien minuten ook verdiend op voorsprong. “Wij begonnen heel goed aan de wedstrijd en mijn doelpunt was daar gewoon onze beloning voor”, zegt Matyn. “Voor mij persoonlij­k was het leuk om te scoren tegen mijn ex-club. We bleven baas en kregen ook heel wat hoekschopp­en. Alleen was het aan de overkant bij de eerste de beste poging van Brasschaat meteen raak. Bovendien week die bal ook nog eens af. Brute pech...

Toch leken de spelers van ’s Gravenweze­l-Schilde niet al te aangeslage­n en kwamen ze ook weer goed uit de kleedkamer. “Al hadden we wel wat geluk dat Boushaba nog een prima kans voor Brasschaat de nek omwrong. Daar kwamen we goed weg. Toen we dan met een mannetje minder vielen, was het even alle hens aan dek. Maar zelfs dan hadden we nog kunnen winnen. Alleen stuitte Jorg De Pooter op doelman Van Mirlo. Maar goed, met zijn tienen is een puntje niet slecht.”

Bij Brasschaat kon ook Lukas Lemaire leven met het gelijkspel. “Al hadden we het tegen tien man veel rustiger moeten uitspelen”, zegt Lemaire. “Nu forceerden we de zaken te veel. Het eerste kwartier hadden we het nog moeilijk, maar daarna hebben we het evenwicht goed weten te herstellen. ‘s Gravenweze­l-Schilde is toch nog altijd een goede ploeg, maar wij voetbalden prima mee. Ik ben dan ook tevreden met dit gelijkspel. Ik wil zeker ook nog een pluim op de hoed steken van onze doelman. Zonder zijn tussenkoms­t in de slotminuut zouden we toch nog kopje-onder zijn gegaan. Gelukkig konden we, zoals zo vaak dit seizoen, opnieuw op hem rekenen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Cédric Peeters van ’s Gravenweze­lSchilde dribbelt zich voorbij van Lukas Lemaire. Het doelpunt van Lemaire leverde Brasschaat een puntje op in de derby.
FOTO KOEN FASSEUR Cédric Peeters van ’s Gravenweze­lSchilde dribbelt zich voorbij van Lukas Lemaire. Het doelpunt van Lemaire leverde Brasschaat een puntje op in de derby.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium