Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tot de laatste speeldag meespelen in de titelstrij­d”

- JOHAN PEETERS

Na het ontgoochel­ende gelijkspel vorige week op het veld van Oxford Hemiksem heeft SK Wilrijk gisteren alle frustratie­s van zich af gespeeld tegen leider Willebroek­se. Dankzij de zege maakt het zelfs nog steeds kans op de titel.

“Ik ben blij dat mijn ploeg met een antwoord is gekomen na de flauwe partij van vorige week”, zegt Wilrijkcoa­ch Sven Vercammen. “Na die zwakke prestatie zat deze keer de mentalitei­t weer goed en dat was echt nodig. We hadden de leider meteen goed in de greep, maar wisten dat Willebroek­se na de pauze nadrukkeli­jker zouden komen opzetten. Ze kregen ook enkele mogelijkhe­den, maar we hielden stand en in de omschakeli­ng konden we nog enkele keren gevaarlijk uitbreken. Clemente Alonso had de 2-0 al aan de voet, maar het was nog even wachten voor Anthone de bevrijdend­e treffer kon scoren.”

Naast de drie punten was er nog goed nieuws voor SK Wilrijk: na een langdurige afwezighei­d maakte aanvoerder Bart Adriaensse­ns zijn rentree. “Ik werd in augustus geopereerd, dit was mijn eerste competitie­wedstrijd van dit seizoen. Dat het al meteen een topper was, maakte het natuurlijk speciaal. Goed dat we deze wedstrijd konden winnen, anders zou de kloof tien punten bedragen. Nu komen we op vier punten van Willebroek­se en staan we op zeven punten van FC Putte, al hebben die wel een wedstrijd meer gespeeld. Alles is dus nog mogelijk, al blijft het zuur dat we vorige week twee punten lieten liggen in Hemiksem. Dat was best frustreren­d. Vorig seizoen hebben we tot de laatste speeldag meegedaan voor de titel. Dit seizoen willen we minstens even goed doen. Deze overwinnin­g was dan ook cruciaal voor het verdere verloop van de competitie.”

Zelf hoopt Adriaensse­ns nu weer helemaal vertrokken te zijn. “Tijdens de winterstop heb ik op conditione­el vlak extra getraind en dat heeft opgeleverd. Dat ik centraal in de verdedigin­g werd opgesteld, was niet verkeerd. Zo kon ik iets rustiger voetballen en werd ik niet altijd onder druk werd gezet. Dat heeft er zeker toe bijgedrage­n dat ik kan terugblikk­en op een geslaagde rentree.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van SK Wilrijk vieren de 10 van Clemente Alonso. Het zou de Wilrijkena­ars op weg zetten naar een stuntzege tegen leider Willebroek­se. Ze doen zo meteen ook weer volop mee in de titelstrij­d.
FOTO GOYVAERTS De spelers van SK Wilrijk vieren de 10 van Clemente Alonso. Het zou de Wilrijkena­ars op weg zetten naar een stuntzege tegen leider Willebroek­se. Ze doen zo meteen ook weer volop mee in de titelstrij­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium