Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer dan zilver zat er gewoon niet in”

- (kle)

Na drie titels op rij bij de aspiranten was Mathis Avondts naar Koksijde afgezakt om nu ook de driekleur te veroveren bij de eerstejaar­snieuwelin­gen. Maar die vier op een rij kwam er niet. Avondts moest zijn meerdere erkennen in Jelle Harteel.

De Kalmthoute­naar dook wel als eerste het veld in, maar had na afloop van de eerste ronde al heel wat plaatsen verloren. “In de eerste zandstrook heb ik verschille­nde plaatsen verloren. Ik reed door het midden en langs rechts stoven mij meerdere renners voorbij. Daarna ben ik wel nog goed kunnen terugkomen, maar op dat moment was Jelle Harteel al vertrokken. Hij liet een heel sterke indruk. Oponthoud of niet, ik denk niet dat ik hem had kunnen kloppen. Ik heb echter nooit het geloof in een medaille verloren, ook al zag het er op zeker moment niet goed uit. Ik heb echter doorgezet en daardoor kon ik terug aansluitin­g vinden bij de dichtste achtervolg­ende groep. Daar ben ik dan in de slotfase nog van kunnen wegrijden om zo toch nog tweede te worden.”

Avondts kon zich dan ook neerleggen bij het feit dat het klavertje drie geen klavertje vier werd.

“Uiteraard had ik graag voor een vierde keer gewonnen. Daar ben ik wel wat teleurgest­eld over, dat lijkt me ook niet meer dan normaal. Maar als er iemand gewoon sterker is, kan je gemakkelij­ker vrede nemen met een tweede plaats. Ik ben dan ook blij dat ik mee het podium op mocht, al was het dan inderdaad met een wat dubbel gevoel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium