Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fellows Ekeren kan net niet stunten

-

MANNEN

3DE KLASSE

Lommel Fellows Ekeren 9887 Fellows Ekeren is er na een hoogstand avond basketbal niet in geslaagd om te stunten op het veld van leider Lommel. In het eerste kwart begon Fellows nochtans het best. Een sterke Dieter van Herzeele zorgde bij 9-16 voor de eerste kloof. De thuisploeg kwam, ondanks driepunter­s van Biot en De Decker, toch terug naar 26-26 na het eerste kwart. Ook in het tweede kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Maarten Rademakers was sterk onder de borden en heel secuur in de afwerking. Zo stond het 49-46 bij de rust. De Limburgers konden in kwart drie een beetje afstand nemen. Via 62-55 ging het naar 76-66. Die kloof kreeg Fellows niet meer dicht. Lommel blijft door de zege autoritair leider in derde klasse. Toch was Fellowscoa­ch Tom Van Den Bosch niet ontevreden over de prestatie van zijn spelers. “We speelden geen slechte match en hebben bewezen dat we met Lommel meekunnen”, zegt VDB. “Een cruciaal balverlies en een foute rotatie in defense gaven de Limburgers de kans om tien punten uit te lopen. Ik heb goede dingen gezien en onze prestaties gaan in stijgende lijn. Dat stemt me tevreden. Hopelijk kunnen we dit goede gevoel meenemen naar volgende week als de topper tegen Kontich Wolves op het programma staat.” (luhe)

FELLOWS EKEREN: Rademakers 22, Van Herzeele 16, Rojas Palma 12 Zed Peeters 12, De Decker 9, Biot 7, De Cock 4, Argeerts 3, Michielsen 2. Kontich Wolves Comblain 8467 Logische zege van Kontich. Van Wert zette met twee snelle driepunter­s de toon en stuwde zijn team naar 19-7 na tien minuten. Aan de rust leidden de Wolves met 38-29. Na rust bleef Kontich heer en meester en liep het langs driepunter­s van Collier verder weg.

(mas)

KONTICH WOLVES: De Lepeleire 16, Collier 17, Wuyts 3, Devillé 3, Mommaerts 4, Touré 4, Van Den Hemel 6, Van Wert 16, Maris 15.

Guco Lier Finas Geel 7973 Guco had de beste start en kon met vijf driepunter­s uitlopen naar 2614. De maximale voorsprong voor rust bedroeg negentien punten. Halfweg leidde Guco met 34-42. Geel, met uitblinker­s Vandenweye­r en Cornelisse­n, kwam bij 61-62 even op voorsprong. Mathias Van den Bogaert lukte een belangrijk­e driepunter. De Beukeleer en Benoy zorgden voor de beslissing. (mas)

GUCO LIER: De Beukeleer 16, S. Van den Bogaert 16, Verbruggen 4, M. Van den Bogaert 9, Van Oosterwyck 9, Dewit 7, Benoy 6, Mariën 12.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Dieter van Herzeele belet Lommelspel­er Wesenbeek het scoren. Het zou voor Fellows Ekeren uiteindeli­jk niet volstaan om de Limburgse leider van de zege te houden.
FOTO DICK DEMEY Dieter van Herzeele belet Lommelspel­er Wesenbeek het scoren. Het zou voor Fellows Ekeren uiteindeli­jk niet volstaan om de Limburgse leider van de zege te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium