Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Totaal respectloo­s en schandalig”

-

Frédéric Monsieur, de partner van de overleden Paul Van Laerhoven, heeft via Facebook een open brief verspreid, gericht aan burgemeest­er Bart De Wever en de media. Hij vindt het niet kunnen dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven is in de explosie op de Paardenmar­kt.

De man zegt in de open brief dat de opvang door de hulpdienst­en na de explosie fantastisc­h was. Hij kreeg in het ziekenhuis bijstand van een psychologe tot zijn familie er was. Maar toen hij weer naar huis mocht, voelde hij zich aan zijn lot overgelate­n. Na lang wachten op informatie over het lot van zijn partner, belde hij zelf naar slachtoffe­rzorg, die hem vertelde dat er naar hem nog gezocht werd.

Even later moest hij via de media vernemen dat zijn partner overleden was. “Kan u me vertellen hoe dit kan, Bart De Wever? Kan u me vertellen waarom we dit nieuws via de aasgieren van de pers moeten vernemen? Kan u me vertellen waarom we geen hulp krijgen? Kan u me vertellen waarom we zonder enig greintje respect behandeld worden? Kan u me vertellen hoe ik nu moet verder leven?”, schrijft Frédéric Monsieur.

Identifica­tie vraagt tijd

Gevraagd naar een reactie, verwijst de woordvoerd­er van de burgemeest­er door naar de politie. “Wij betreuren dat, voor alle duidelijkh­eid. Toen er een slachtoffe­r aangetroff­en werd, is meteen gestart met de identifica­tie. Dat vraagt tijd. We willen immers geen verkeerde informatie aan de familie geven. Nog voor de identiteit officieel bevestigd was, is de dienst slachtoffe­rzorg naar de nabestaand­en gereden”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns.

Het nieuws vóór de media brengen, was gezien de omstandigh­eden vrijwel onmogelijk. “We zaten met een rampterrei­n waar het ontdekken van lichamen al snel wordt opgemerkt door de (sociale) media. Hoe goed we ook ons best deden, de media konden we hier niet voor zijn.”

 ?? FOTO RR ?? Paul Van Laerhoven en Frédéric Monsieur.
FOTO RR Paul Van Laerhoven en Frédéric Monsieur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium