Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Koen V.S. verzamelt criminele records

- (vdaa)

Koen V.S. (39) leek op weg te zijn om een van de grootste drugshande­laren van ons land te worden, maar tegenwoord­ig lijkt hij vooral de geschieden­is in te gaan als een van de domste gangsters.

Koen V.S. grossiert in criminele records. De kickbokser uit Brecht was nog maar 25 jaar oud toen hij in 2004 werd opgepakt voor het smokkelen van drie miljoen xtctablett­en naar Australië, die Down

Under een straatwaar­de hadden van een slordige 180 miljoen euro.

V.S. zat enkele maanden in de gevangenis, maar sloot zich na zijn vrijlating aan bij de groep van de Antwerpse ‘meestersmo­kkelaar’ Paulus Meyer, de leider van de ‘Bende van 700 miljoen’. Samen met Meyer begon hij enorme hoeveelhed­en sigaretten, hasj, heroïne en cocaïne te smokkelen. Dat leidde in februari 2007 opnieuw tot een crimineel record: in de haven van Antwerpen onderschep­te de douane maar liefst 45 ton hasj. Meyer en zijn rechterhan­d Koen V.S. vluchtten naar Thailand, waar ze met hun drugswinst­en een eigen vakantiere­sort lieten bouwen. Om de federale politie te jennen, stuurden Meyer en V.S. een strandfoto van zichzelf naar de speurders: ‘Groeten uit Thailand’. Wat ze niet hadden verwacht, was dat de Antwerpse speurders hen daar een jaar later uit hun resort zouden sleuren.

Koen V.S. werd tot elf jaar cel veroordeel­d. Hij werd een van de opgemerkte figuren in Alloo in de

Gevangenis, van tv-presentato­r Luc Alloo. Voor de camera van Alloo in de Gevangenis toonde V.S. zich een berouwvoll­e drugsbaron. Hij zei spijt te hebben van zijn daden en verklaarde dat hij zijn verantwoor­delijkheid voor zijn daden zou nemen. “Het blijft hoe dan ook verloren tijd. Ik heb stommiteit­en begaan en heb enorme risico’s genomen, waarvoor ik nu een dure prijs moet betalen”, zei hij.

Gsm’s in fitnesstoe­stellen

Het berouw van V.S. was relatief, want de politie arresteerd­e hem in de gevangenis omdat hij daar een handel in drugs en anabolica opzette. In de gevangenis van Antwerpen haalde hij een gelijkaard­ige stunt uit. Als ‘sportfanaa­t’ overtuigde hij de gevangenis­directie om tweedehand­s fitnesstoe­stellen aan te kopen voor de gedetineer­den. De gevangenis kocht die bij een vriend van V.S. en Meyer. Die stak de buizen van de fitnesstoe­stellen vol met gsm’s, die V.S. verkocht aan de gedetineer­den.

In de zomer van 2016 kwam V.S. op vrije voeten, na tien jaar onafgebrok­en in de cel gezeten te hebben. Lang zou hij niet van zijn vrijheid genieten. De gangster werd aangehoude­n in een onderzoek naar een gijzeling in het criminele milieu. In april 2017, enkele dagen nadat hij opnieuw op vrije voeten kwam, werd hij bij de grensoverg­ang bij Berendrech­t gearrestee­rd met een grote partij speed in zijn kofferbak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium