Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nog wat goed te maken”

- KURT GULDENTOPS

Tien jaar nadat hij met slaande deuren op het Lisp vertrok, keert Yoni Buyens terug naar Lierse. De 29jarige middenveld­er komt transfervr­ij over van Genk, waar hij op een zijspoor was beland. Buyens tekende in Lier een contract tot het einde van het seizoen.

De terugkeer van Yoni Buyens naar het Lisp mag best opmerkelij­k heten. Tien jaar geleden vluchtte de 29-jarige middenveld­er uitgereken­d naar aartsvijan­d KV Mechelen. Een transfer die het nodige stof deed opwaaien en nooit echt werd vergeten bij de aanhang van Lierse. Maar passages bij KV Mechelen, Standard, Charlton Athletic, Genk en Westerlo lijken de wonden geheeld te hebben.

“Er was de laatste tijd al een paar keer contact met Roel Rymen en via Fréderic Frans ben ik het reilen en zeilen bij Lierse steeds blijven volgen”, verklaart Yoni Buyens. “Zowel van Lierse uit als ook van mezelf groeide steeds meer de goesting om opnieuw samen te werken. Ik sta alvast honderd procent achter deze beslissing.”

Nog zes wedstrijde­n

Yoni Buyens staat vandaag een eerste keer op het trainingsv­eld bij Lierse. De kans dat hij morgen al tot de achttienko­ppige kern behoort voor de uitmatch bij Cercle Brugge is heel groot. Ook al speelde hij het voorbije halfjaar geen match op niveau meer.

“Dat klopt en dat heeft pijn gedaan”, geeft hij toe. “Ik heb de adrenaline van een wedstrijd gemist. Maar het maakt de honger en goesting om er terug tegenaan te gaan des te groter. Ik heb getracht de conditie goed op peil te houden en de medische testen waren ook positief, denk ik. Maar ik mis wel wat matchritme. Daar kan je niet omheen.”

Veel tijd rest er Yoni Buyens echter niet, want Lierse heeft nog amper zes wedstrijde­n af te werken in de Proximus League.

“De tijd is kort, maar ik zal proberen mijn steentje bij te dragen. Of ik geen negatieve reacties van de supporters vrees? Die zullen er mogelijk zijn, maar het is aan mij om ook die mensen te overtuigen. Dat kan enkel met prestaties op het veld. Kijk, ik heb de voorbije jaren de minder prettige reacties altijd geacceptee­rd. Het ware verhaal van mijn vertrek destijds is nooit boven water gekomen, maar voor mij is dat verleden tijd. Het is niet omdat er een keertje ruzie is geweest, dat je niet meer door dezelfde deur kan.”

Dat is ook de mening van manager Roel Rymen, die Buyens gisteren dus een contract tot het einde van het seizoen voorlegde.

“Ik ben overtuigd dat Yoni zijn truitje voor Lierse nat zal maken en van de club houdt. We hebben afgesproke­n om tot het einde van het seizoen met elkaar in zee te gaan. Dan is er voor alle partijen meer duidelijkh­eid. Yoni is iemand van het huis en brengt bakken ervaring mee. Deze kans mochten we absoluut niet laten liggen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium