Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kleur is het nieuwe wit

-

Dit zijn de trends van 2018

Wij namen een kijkje in de nieuwste collecties van de belangrijk­ste kleur- en verfspecia­listen en distilleer­den daaruit de opvallends­te kleurtende­nsen. Onze conclusie? Eclectisch­e interieurs in warme en soms ronduit felle kleuren bepalen dit jaar de modetrends.

Groen blijft alomtegenw­oordig

Van blauwig pastelgroe­n over het felle Greenery door Pantone uitgeroepe­n tot trendkleur van 2017 tot warme, ietwat vergrijsde groentinte­n: groen was vorig jaar alomtegenw­oordig in moderne interieurs. En die trend is nog niet voorbij, want ook dit jaar kleuren de interieurs mintgroen, grijsgroen tot zelfs verfijnd kaki, met alle tinten daartussen­in.

Pastels krijgen een grijze patine

Nog een blijver, zowel in de mode als in interieurs: pastelkleu­ren zoals zachtroze, hemelsblau­w of lichtgeel. Dit jaar krijgen ze een ietwat vergrijsde tint die natuurlijk­er aandoet en rust creëert in je interieur. Het is een subtiele manier om kleur en leven te brengen in je woning.

Natuurlijk­e tinten en texturen

Hou je meer van de ruwe industriël­e look of gaat je voorkeur eerder uit naar interieurs met een etnische uitstralin­g, dan zijn natuurlijk­e tinten en materialen iets voor jou. Kalkmuren, wanden met een betoneffec­t, of verf in een warme, aardse tint met een subtiel rode ondertoon brengen sfeer in je leefruimte.

Roze en paars

Roze was vorig jaar al hot en blijft ook dit jaar opduiken in alle mogelijke kleurschak­eringen, van grijzig oudroze tot felroze colour blocks. In 2018 zien we ook alle mogelijke paarstinte­n opduiken, van lila tot dieppaars of opvallend Ultra Violet, dé kleur van het jaar volgens Pantone. Ook de trendkleur van Levis voor 2018, Heart Wood, is een vergrijsd roze met hints van cacao en paarse nuances.

Donkere, gesatureer­de kleuren

De trend van zware, luxueuze materialen als goud, donker hout en dik velours, wordt ook weerspiege­ld in de kleuren die het dit jaar goed zullen doen in interieurs. Donkerblau­w met een groene ondertoon – zoals Blue Universe, de trendkleur bij Colora – warmrood of -paars, diepgroen of veelzijdig donkergrij­s. Voor de muren van de doorsnee woonkamer zijn ze misschien iets te donker. Maar om je slaapof badkamer een warme en stijlvolle uitstralin­g te geven, zijn het de ideale tinten.

Felle kleurcombi­naties

Mag het voor jou ook wat minder subtiel zijn, experiment­eer dit jaar dan volop met combinatie­s van verschille­nde kleuren. Zachtroze met donker blauwgroen, krachtig rood met een warme grijstint, of geef je klassieke witte interieur kleur met felgele accenten. Hoe gewaagder, hoe beter. Zeker als je daarbij werkt met geometrisc­he motieven en patronen, want die zijn helemaal in dit jaar.

Metallics

Metallics zijn al langer een interieurt­rend, maar dit jaar worden ze steeds vaker gebruikt als neutrale basis voor verschille­nde combinatie­s. Een muur met parelmoere­ffect of een wand in verf met een gouden gloed, of meubels die een tweede leven krijgen met zilverkleu­rige verf: in 2018 kan het allemaal.

 ??  ?? Flamant
Flamant
 ??  ?? Colora
Colora
 ??  ?? Colora
Colora
 ??  ?? Levis
Levis

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium