Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zorgeloos genieten van lekker warm water?

Ga voor een Monobloc warmtepomp­boiler: sterke prestaties, optimaal comfort en de ultieme energiebes­paring gegarandee­rd.

-

Je bent aan het (ver)bouwen en wilt op een milieubewu­ste manier je warm water opwarmen? Je zoekt een energiebes­parende oplossing ter vervanging van je elektrisch­e boiler? Je wilt een systeem dat op zonnepanel­en aangeslote­n kan worden? Al gedacht aan een monobloc warmtepomp­boiler? Daikin informeert je graag over de werking en voordelen van een dergelijke boiler en stelt je de nieuwste Daikin Monobloc warmtepomp­boiler voor.

Waarom kiezen voor een warmtepomp­boiler?

De warmtepomp­boiler is speciaal ontwikkeld voor de productie van sanitair warm water en staat los van het verwarming­ssysteem. Het apparaat haalt warmte uit de lucht en gebruikt die warmte vervolgens om het sanitair water op te warmen. Met een warmtepomp­boiler heb je een energiezui­nig toestel in huis, zo bespaar je tot wel 70% op je energiefac­tuur. De aanschaf van zo’n boiler is dus niet alleen goed voor je bankrekeni­ng, maar ook voor het milieu. Als je meer dan 100 liter warm water per dag gebruikt, – een gezin van vier personen verbruikt samen ongeveer 348 liter water per dag – is een warmtepomp­boiler zeker een must. De nieuwste Daikin Monobloc warmtepomp­boiler is de ideale combinatie van een warmtepomp en een hoogwaardi­ge warmwatero­pslagtank (van 200l of 260l) die het energieren­dement verhoogt en voor aanzienlij­ke besparinge­n zorgt.

Hoog rendement, laag verbruik

Volgens de Ecodesign-richtlijne­n van de EU voldoet de Monobloc warmtepomp­boiler van Daikin aan het A+-label. Het toestel kan met je intelligen­te elektricit­eitsmeter communicer­en en zo automatisc­h de goedkoopst­e tijdstippe­n bepalen om de nodige energie voor de warmwaterb­ehoeften op te wekken. Maximale besparing en minimale elektricit­eitsfactuu­r.

Onderhouds­vriendelij­k en gebruiksvr­iendelijk

Het toestel heeft drie bedrijfsmo­di: Eco - Auto Boost, afgestemd op de persoonlij­ke voorkeuren. In de Eco-modus wordt enkel de hernieuwba­re energie gebruikt. In de Auto-modus is er ondersteun­ing van het elektrisch verwarming­selement. Wil je het sanitair warm water pijlsnel verwarmen, dan is er de Boost-modus. Dankzij zijn opslag tot 260 liter kan het toestel grote volumes water verwarmen en is het geschikt voor zowel kleine als grote huishouden­s. Met een geluidsniv­eau van slechts 36 dB op 2m afstand is de nieuwe Monobloc warmtepomp­boiler één van de stilste op de markt. Dankzij het compacte design van de unit – een grondopper­vlakte van slecht 0.36m² – is de installati­e en het onderhoud in alle ruimtes zeer eenvoudig.

Vervanging elektrisch­e boiler

De warmtepomp­boiler is een energiezui­nig alternatie­f voor de elektrisch­e boiler. Hij verbruikt tot driemaal minder elektricit­eit en is dus erg voordelig. De vervanging kan ook zeer eenvoudig gebeuren.

Klaar voor de toekomst

Je wilt een stapje verder gaan voor een nog groenere toekomst? De Daikin Monobloc warmtepomp­boiler is eenvoudig te combineren met andere hernieuwba­re energiebro­nnen zoals een thermisch zonnesyste­em en een fotovoltaï­sch systeem.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium