Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw: Ecoon-dakelement­en met verhoogd akoestisch comfort

-

Sint-Laureins is een rustige gemeente op de grens tussen Oost-Vlaanderen en Nederland. Maar amper een paar kilometer verder ligt de drukke N49 en ook door de straat van Jeroen Vandermarl­iere rijden nogal wat vrachtwage­ns en tractoren. Reden genoeg voor Jeroen om op zoek te gaan naar de beste oplossing op het gebied van geluidsiso­latie.

“Toen we in ons rijhuis kwamen wonen, was het dak niet geïsoleerd en het onderdak versleten. Zo hebben we hier een tijdje geleefd, maar we hoorden gewoon alles door het dak heen, zelfs tot in de woonkamer. Nu we sinds afgelopen zomer een nieuw dak hebben, horen we nauwelijks nog iets. En dat is belangrijk, want we willen van de zolder een slaapkamer maken.” Jeroen gaat verder: “Ik overwoog eerst om een nieuw onderdak en isolatie aan te laten brengen, maar de Ecoon-dakelement­en spraken me meer aan: het is een alles-in-een oplossing waarbij je meteen een dak hebt én de binnenafwe­rking. We kozen voor de afwerking met gipskarton zodat we alleen maar hoefden te plamuren en schilderen. Het alternatie­f is een nieuw dak laten leggen, isoleren en bezetten: dat is toch beduidend meer werk en het kost veel meer tijd.”

Dakdekker Andy Van De Veire stelde de nieuwste telg van de Ecoon-familie voor: ES Comfort. Die biedt niet alleen superieure prestaties op het gebied van geluidsiso­latie, maar ook op het gebied van thermische isolatie. Mooi meegenomen, want een ongeïsolee­rd dak is goed voor ongeveer een derde van de warmteverl­iezen van een huis. “Dat kan kloppen,” zegt Jeroen. “We hebben dit jaar al geld teruggetro­kken van ons gasverbrui­k. En afgelopen winter viel het me ook op dat de sneeuw op het dak bleef liggen, terwijl die vroeger gewoon meteen wegsmolt. Over geld gesproken: voor onze dakisolsat­ie hebben we ook nog premies gekregen van Electrabel en Eandis.”

In de Ecoon ES Comfort dakelement­en liet Jeroen een paar Velux-ramen aanbrengen, zodat de zolder nu ook baadt in het licht. De oude pannen haalde Jeroen zelf van het dak en legde hij achteraf met hulp van de dakdekker terug. Het leggen van de op maat gemaakte dakelement­en zelf was op een paar dagen gebeurd. Jeroen is tevreden over zijn dakelement­en. “Het is een snelle, efficiënte en tijdbespar­ende oplossing. Ik ben ook heel blij dat we voor de grootst beschikbar­e isolatiedi­kte hebben gekozen. Als je je dak laat isoleren, moet je het volgens mij meteen goed doen. Dus liever volgens de normen van de toekomst dan volgens die die vandaag gelden.”

All-in-one dakisolati­eoplossing

Ecoon-dakelement­en zijn op maat gemaakte panelen die isolatie, dampscherm, kepers, onderdak en binnenafwe­rking combineren in één kwalitatie­f en performant all-in-one bouwconcep­t voor hellende daken met gordingen. Zowel voor nieuwbouw- als renovatiep­rojecten bieden Ecoondakel­ementen een oplossing die beantwoord­t aan alle eisen op het gebied van energie-efficiënti­e. Zo koppel je uitmuntend­e isolatiepr­estaties aan aangenaam wooncomfor­t.

Afgewerkt in maximum 5 dagen

Ecoon-dakelement­en zijn efficiënt: waar het timmeren van een traditione­le dakconstru­ctie al gauw enkele weken in beslag neemt, is een doorsnee dak van 150 m2 met dakelement­en wind-en waterdicht, optimaal luchtdicht geisoleerd én afgewerkt in maximaal 5 dagen.

Binnenafwe­rking naar keuze

UNILIN heeft een brede waaier aan zichtzijde­s voor Ecoon-dakelement­en. Met Impresse en Exprim biedt UNILIN een esthetisch­e oplossing om de leef- of zolderruim­te in één handomdraa­i te isoleren én af te werken, met naar keuze echt hout, houtfolie, houtspaanp­laat, OSB, gipsvezel en gipskarton.

 ??  ?? De Ecoon-dakelement­en van UNILIN hebben er een broertje bij: het ES Comfort dakelement met nog betere akoestisch­e en thermische prestaties. Jeroen Vandermarl­iere is de eerste bouwheer die ze - tot zijn tevredenhe­id - op zijn woning heeft liggen.
De Ecoon-dakelement­en van UNILIN hebben er een broertje bij: het ES Comfort dakelement met nog betere akoestisch­e en thermische prestaties. Jeroen Vandermarl­iere is de eerste bouwheer die ze - tot zijn tevredenhe­id - op zijn woning heeft liggen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium