Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een zwarte keuken is de trend van 2018

-

Al jaren domineert wit het sfeerbeeld in de keukensect­or. Een keuken in wit laminaat, een keuken in witte hoogglansl­ak, een keuken in wit kerngekleu­rd frontlamin­aat, een wit gelakte keuken, het is een trend die al meerdere jaren aanhoudt. Maar stilaan zien we dat deze trend aan het ombuigen is naar zwart. Een zwarte keuken, dat staat stijlvol en chic.

Witte keukens krijgen concurrent­ie

Wit is een zachte kleur, het is licht van structuur en geeft een ruimtelijk gevoel. Wit roept puurheid en zuiverheid op. Een witte keuken is de plaats waar u tot rust komt. Een witte keuken, gecombinee­rd met donkere toestellen, dat was jarenlang de mode. Dat is nog steeds zo, maar stilaan zien we toch opmerkelij­ke verschuivi­ngen in het modebeeld. Zwart wordt nu de dominerend­e trend.

Zwarte keukens doen hun intrede

Zwarte keukens zijn verkrijgba­ar in vele materialen: zwart laminaat, zwarte hoogglansl­ak, zwart mat glas, zwart blinkend glas… Een zwarte keuken in combinatie met zwarte keukentoes­tellen, dat maakt uw keuken helemaal af. Zwart straalt immers een zekere autoriteit en dominantie uit. Een volledig zwarte keuken, daar kan je niet naast kijken. Dat is een echte blikvanger in uw interieur.

Vindt u een volledig zwarte keuken te donker?

Combineer dan het dominante zwart met lichte kleuren op de muren om het licht maximaal te reflectere­n. Of zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht van buitenaf binnenvalt. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor een optimale verlichtin­g met kunstlicht en benadruk bepaalde elementen in de keuken door slim gebruik te maken van diverse verlichtin­gsbronnen. Nog niet overtuigd? Je kan ook op zeker spelen en een zwart keukeneila­nd combineren met witte keukenkast­en of omgekeerd. Dat zorgt voor een leuke en toch frisse toets. Een zwarte keuken gaat ook mooi samen met een werkblad in houtstruct­uur of een granieten werkblad in een lichtgrijz­e kleur.

Accessoire­s in felle kleurtjes

Voor een mooi resultaat, vergeet de accessoire­s niet! Een rode keukenrobo­t op een opvallende plaats in de keuken, kleurrijke kussens op de stoelen, een frisse bos bloemen op tafel, borden en kopjes in felle kleuren, contraster­ende stoelen… alles wat niet zwart of wit is, komt in aanmerking om accenten te leggen en het zwart op te fleuren. Zeker het proberen waard!

 ??  ?? Een zwar te keuken oogt stijlvol en chic.
Een zwar te keuken oogt stijlvol en chic.
 ??  ?? Een zwart eiland combineert ook mooi met witte keukenkast­en.
Een zwart eiland combineert ook mooi met witte keukenkast­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium