Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Façabrick, dé slimme facelift voor uw gevel

-

Is uw gevel aan renovatie toe? Kies dan voor Façabrick, een nieuw all-in-one systeem dat niet alleen voor een esthetisch­e meerwaarde zorgt, maar ook uw gevel goed isoleert.

Met Façabrick ontwikkeld­e Wienerberg­er een totaaloplo­ssing voor zowel het renoveren als isoleren van gevels. Façabrick bestaat uit twee componente­n: een isolerende onderlaag en een buitenkant van steenstrip­pen naar keuze. De slimme combinatie van een isolatiepa­neel voorzien van wapeningsn­et en mortellaag, en de afwerking met steenstrip­pen zorgt voor een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat. En vooral: een mooie en efficiënt geïsoleerd­e gevel.

Waarom gevelrenov­atie?

Naast het dak zijn gevels van woningen de grootste bronnen van warmte- en dus energiever­lies. Bij een niet-geïsoleerd­e eengezinsw­oning gaat 26% van de energie verloren via de gevel, zo blijkt uit een studie van het Wetenschap­pelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrij­f (WTCB). Een energetisc­he gevelrenov­atie voelen bouwheren dan ook onmiddelli­jk in hun portemonne­e. Een gerenoveer­de gevel kan je nog het best vergelijke­n met een esthetisch­e facelift die de woning een grotere uitstralin­g en dus ook waarde bezorgt. Een goed geïsoleerd­e gevel zorgt ook meteen voor een aangenamer binnenklim­aat.

Waarom isoleren aan de buitenkant?

Isoleren bij renovatie kan op drie manieren. Ofwel kies je voor na-isolatie langs de binnenzijd­e, maar dat betekent minder binnenruim­te en werken in huis, met alle stof en vuil vandien, gevolgd door verf- of behangwerk­en. Een andere optie is na-isolatie van de bestaande spouw, maar dan moet er om te beginnen een spouw zijn. Na-isolatie aan de buitenzijd­e biedt de grootste voordelen. Koudebrugg­en en bouwknopen worden tot een minimum herleid dankzij de ononderbro­ken isolatie. De regenweren­de functie van de muur blijft beter gegarandee­rd. Er kan meer isolatie aangebrach­t worden op een controleer­bare manier. De thermische inertie van de massieve muur blijft behouden, waardoor de muren een constante en aangename temperatuu­r behouden. En ook mooi meegenomen: de bewoners hoeven hun woning niet te verlaten tijdens de werk zaamheden. Alle werken gebeuren immers aan de buitenzijd­e.

Waarom kiezen voor Façabrick?

Wanneer u opteert voor Façabrick, kiest u voor een gevelbekle­ding met een grote stootvasth­eid die bovendien waterondoo­rlatend is door de dubbele waterbarri­ère en het geïntegree­rd wapeningsn­et. De steenstrip­pen bezitten alle kwaliteite­n en eigenschap­pen van volle gevelstene­n: ze zijn onderhouds­vriendelij­k en hebben een lange levensduur. Ze worden geplaatst door opgeleide aannemers, zodat de kwaliteit van het geplaatste systeem verzekerd is.

Energiekuu­r en facelift

De twee componente­n van Façabrick zorgen voor een efficiënte energiekuu­r voor uw gevel en voor een duurzame en esthetisch­e facelift. Voor het eerste zorgt de isolatie in de vorm van grafietgel­aden geëxpandee­rd polystyree­nschuim, waarvan de dikte kan variëren in functie van de gewenste thermische isolatiewa­arde. Dit isolatiepa­neel wordt eerst verlijmd en daarna mechanisch bevestigd. Na het dichten van de naden kunnen de steenstrip­pen meteen aangebrach­t worden. Bij de steenstrip­facelift kunt u kiezen voor een gemetselde of gelijmde look. De steenstrip­s zijn nauwelijks te onderschei­den van een klassieke baksteenge­vel. Alle Terca en Desimpel gevelstene­n (zowel handvorm, vormbak als strengpers) zijn verkrijgba­ar als steenstrip­pen, die in klassiek verband kunnen worden aangebrach­t, maar ook in diverse patronen en levendige structuren. Zo is er een Façabricko­plossing voor elk renovatiep­roject.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium