Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gilbert baggerde twee dagen op rij door Hel

-

Het is Philippe Gilbert menens met Parijs - Roubaix. Het mag dan wel van 2007 geleden zijn dat hij de Helleklass­ieker nog eens reed, sinds gisteren heeft De Hel van het Noorden geen geheimen meer voor Lefeveres kopman. Gilbert vloog van Calpe over om twee dagen op rij in dit gure weer – met gevoelstem­peratuur tot min vijf – de laatste 170 km te rijden van deze klassieker. Op bepaalde plaatsen, zoals de kasseien van Mons-en-Pévèle, was hij beter af geweest met zwemvlieze­n in de plaats van rennersbot­jes. Dinsdag was hij nog vergezeld door Zdenek Stybar, Yves Lampaert en Tim Declerq, maar die kozen gisteren voor de verkenning van de vernieuwde Omloop Het Nieuwsblad en een stuk van de E3 Harelbeke. Gilbert baggerde alleen verder in De Hel, enkel gevolgd door hoofdmecan­icien Kevin Desmedt . Gilbert zat gisteravon­d alweer bij vrouw en kinderen in Monaco, ervan overtuigd dat hij nu wel kan meespelen op de kasseien. Een derde verkenning volgt op de vooravond van Parijs - Roubaix zelf. Milaan - Sanremo en Roubaix zijn de twee van de vijf grote monumenten die hij nog niet kon winnen.(hc)

De Ketele wint Zesdaagse Bremen. Kenny De Ketele heeft samen met de Duitser Theo Reinhardt de 54e Zesdaagse van Bremen gewonnen. Het Belgisch-Duitse duo had een ronde voorsprong op de Duitser Achim Burkart en de Nederlande­r Yoeri Havik. Robbe Ghys eindigde met de Nederlande­r Stroetinga op de vijfde plaats, Moreno De Pauw met de Duitser Lampater op de zesde. Voor De Ketele is het de vijftiende eindzege in een zesdaagse en de derde dit seizoen. Met De Pauw won hij Gent en Rotterdam. (b)

Bardet rijdt Dwars door Vlaanderen. Dwars door Vlaanderen krijgt dit jaar een onverwacht­e deelnemer aan de start. De eendagswed­strijd is op woensdag 28 maart de eerste Vlaamse klassieker van Romain Bardet (AG2R-La Mondiale). De nummer drie uit de Tour wil met het oog op de 22 kilometer kasseien in de negende etappe van de komende Tour graag over kasseien leren dokkeren. “Binnenkort zullen we met de ploeg al de kasseistro­ken uit de Tour verkennen. Maar omdat het in een wedstrijd helemaal anders en vooral hectischer is dan op training, wou ik ook starten in een Vlaamse klassieker. Oli Naesen en Gallopin hebben mijn hoofd al zot gemaakt over de sfeer.” Ook Wout van Aert verschijnt aan de start van Dwars door Vlaanderen.(bvc, tvm)

BXL Tour op Tour-parcours. Wie op het parcours wil rijden waar volgend jaar de ploegentij­drit van de Tour wordt gereden, moet op 24 juni 2018 in Brussel zijn. Dan vindt

BXL Tour plaats, een cyclosport­ieve op exact dezelfde omloop. (wvo)

Amstel blijft zelfde. De Amstel Gold Race start ook de komende vijf jaar in Maastricht. Ook het contract met finishplaa­ts Valkenburg is verlengd tot en met 2022. (wvo)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium