Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derde plaats zo lang mogelijk verdedigen”

Amigoscoac­h Peter Speckstadt blijft realistisc­h

-

Amigos Zoersel moest met een gehavende ploeg de terugronde inzetten en dat kostte meteen punten. Op bezoek bij Mendo Booischot gingen de troepen van trainer Peter Speckstadt met 32 onderuit. Amigos Zoersel blijft voorlopig derde, maar met de komst van leider Haacht, komt de voorsprong van drie punten op het nummer vier Herve Mortroux wel in gevaar.

“Er zat tegen Mendo zeker meer in, maar misschien moeten we gewoon blij zijn met dit punt”, zegt Speckstadt. “Hoekspeler­s Kenneth Van den Boogaert en Nick Vanderhaeg­he zijn nog geblesseer­d. Libero Ruben Proost moest verstek geven wegens verplichti­ngen op het werk. Joeri Delbaere, normaal gezien onze tweede libero, verschoof naar de hoek. Hij deed dat prima, maar je kan van hem niet verwachten dat hij het verschil zal maken. Hij heeft een half seizoen niet meer op die positie gespeeld en het is niet evident om dat op twee trainingen onder de knie te krijgen.”

“Door die verschuivi­ngen boetten we in aan automatism­en en dat is ons zuur opgebroken. Het gebeurde meermaals dat we in een bepaalde positie vastzaten en geen oplossinge­n vonden. Maar dan nog speelden we geen slechte match, ik voelde dat er meer inzat. Volgende week komt leider Haacht op bezoek. We zullen wel zien wat het wordt. Wij moeten niks. Kampioen spelen is voor ons niet realistisc­h, maar we staan wel op de derde plaats en die willen we natuurlijk zo lang mogelijk verdedigen.”

“Booischot en Haacht zijn sowieso twee moeilijke wedstrijde­n. Ik denk niet dat we in Booischot al eens wonnen en Haacht blijft voor mij de grote titelkandi­daat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium