Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat was lang geleden”

Oxaco van Wim Mariën voor eerst volledig en meteen succesvol

- SVEN PERSOONE

Oxaco Antwerpen, dat elfde staat in tweede divisie B, verraste afgelopen weekend met 23 winst op bezoek bij HofstadeZe­mst, dat daardoor zijn tweede plaats verliest. Al kreeg Oxaco bij de overwinnin­g misschien ook wel een duwtje in de rug van de thuisploeg zelf.

“In de vierde set was er een incident toen Hofstade-Zemst een wissel wilde doorvoeren”, zegt trainer Wim Mariën. “De scheidsrec­hter liet het niet toe. In de volgende fase liep het weer fout bij die wissel en dat zorgde voor chaos en tumult. De match lag even stil en er moest zelfs een supporter van de thuisploeg uit de zaal worden gezet.”

“Maar discussies met de scheidsrec­hter kun je nooit winnen, ook al heeft die man effectief fouten ge- maakt. Hofstade-Zemst verloor hierdoor drie à vier punten. Wij profiteerd­en om er 2-2 van te maken. Voor ons was dit al een overwinnin­g op zich en ondanks 8-5 en een matchbal tegen op 15-14 in de beslissend­e vijfde set, zijn we altijd kalm gebleven. En dat heeft uiteindeli­jk geloond.”

“Enerzijds heeft de frustratie bij de thuisploeg en haar supporters bijgedrage­n aan deze winst. Anderzijds is dit ook de verdienste van de volledige ploeg. Voor het eerst dit seizoen kon ik op elf spelers rekenen, zodat we eindelijk eens konden vervangen. En die wissels zijn steeds goed uitgedraai­d. De zege deed deugd, want het was van de derde speeldag geleden dat we nog eens punten konden rapen. Ik hoop dat we nu met een volledige groep weer een positieve periode tegemoet kunnen gaan. Volgende week krijgen we het bezoek van Geel Zwart Wijnegem, dat een wisselvall­ig seizoen speelt. Verrassend, want ik vond het een van onze betere tegenstrev­ers. Maar dat was natuurlijk een momentopna­me. Uit of thuis kan een groot verschil betekenen. Het sterkt mij in de overtuigin­g dat veel ploegen in deze reeks aan elkaar gewaagd zijn. Het zou me niet verbazen als de kampioen op het einde van de rit vijf of zes nederlagen telt.”

De week nadien speelt Oxaco dan tegen Haacht, de enige ploeg die achteraan bengelt en nog geen enkele set won. “Laten we rekenen op zes op negen. Dan hebben we onze start in de terugronde niet gemist en kunnen we een inhaalmano­euvre starten op Volmar Ekeren, dat vijf punten voor ons ligt.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Oxaco deze week lachend op training na de stuntzege bij HofstadeZe­mst.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Oxaco deze week lachend op training na de stuntzege bij HofstadeZe­mst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium