Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We horen thuis in deze reeks”

Lotte Van Gucht en co pakken mooie zege tegen Bouwel

- (spe)

Komt er een einde aan de lijdensweg van Volmar Ekeren? Twee jaar op rij speelden de vrouwen kampioen, maar dit seizoen kregen de nieuwkomer­s het al zwaar te verduren in divisie.

Een zege tegen hekkenslui­ter Roeselare en voorlaatst­e Zulte was niet meteen groot nieuws. De eerste match van de terugronde, tegen Bovoc Bouwel, vijfde in de stand, leverde echter meteen punten op. Volmar lijkt hiermee helemaal klaar om een remonte in te zetten.

“Iedereen was uiterst gemotiveer­d om de terugronde goed in te zetten”, zegt aanvoerder Lotte Van Gucht. “In de heenronde vielen de resultaten tegen, daar moeten we niet flauw over doen, maar al die nederlagen hebben onze motivatie nooit ondermijnd. We zijn ervan overtuigd dat we onze plaats in deze reeks verdienen en dat hebben we tegen Bouwel bewezen.”

“Leuk meegenomen overigens dat het tegen Bouwel was, een ploeg die we vorig seizoen in eerste provincial­e twee keer konden kloppen. Men zegt overigens steeds dat het verschil tussen eerste provincial­e en tweede divisie klein is, maar het verschil is er wel. Deze zege geeft ons in ieder geval vertrouwen voor de volgende wedstrijde­n. We moeten er vooral voor zorgen dat we winnen tegen de ploegen die rond ons staan in het klassement. Op die manier kunnen we op het einde van het seizoen het behoud verzekeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium