Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Absoluut geen revanchege­voelens”

Eddy Faus speelt met Soba tegen ploeg waar hij tien jaar werkte

- LUDO HENDRICKX

Soba Antwerpen zag vorig weekend zijn wedstrijd uitgesteld worden door problemen met de borden. Zonder wedstrijdr­itme moeten de jongens van coach Eddy Faus morgenavon­d de korte verplaatsi­ng naar de buren van Antwerp Giants Two maken.

“Ik zou liegen als ik moest zeggen dat dit voor mij een wedstrijd als alle andere is”, zegt Eddy Faus. “Ik heb negen jaar bij Antwerp Giants mogen werken. Dat is toch een serieus deel van mijn leven. Ik ken die spelers allemaal door en door en zij mij natuurlijk ook. Revanchege­voelens heb ik absoluut niet. Ik ben Giants nog altijd dankbaar voor de kansen die ik bij hen heb gekregen heb. Vier jaar heb ik op het hoogste niveau mogen werken met Paul Vervaeck en Roel Moors. Ik heb zelf aangegeven dat een job als profcoach niet meer te combineren was met mijn beroepsbez­igheden als zaakvoerde­r van het securitybe­drijf Scorpions. Vandaar mijn vertrek bij de Giants.”

Faus verwacht uiteraard een geladen wedstrijd. “We spelen dit keer tegen een volledig Giants, met spelers als Akyazili, Rogiers en Vervoort in de ploeg. Ze zouden zelfs Jason Clark laten meespelen om van ons, en dan zeker van mij, te kunnen winnen (lacht uitbundig). Zij zitten nog in volle degradatie­strijd en zullen gebrand liggen op de overwinnin­g. Ik ben er trouwens van overtuigd dat ze zich zullen redden.”

Over zijn eigen ploeg is Faus best voorlopig best tevreden. “De eerste weken verliepen moeizaam, maar ik ben goed ingewerkt. Spijtig dat er door externe factoren al twee wedstrijde­n werden uitgesteld. Dat breek het wedstrijdr­itme. Gelukkig konden we een oefenmatch op Fellows inlassen. In die match kon ik enkele scrimmages inoefetach­tig nen tegen een tegenstrev­er die onze systemen niet kende. Hopelijk kan ik morgen weer rekenen op Enoch Derby en Mollekens. We zullen er in ieder geval klaar voor zijn.”

Playoffs

Faus is ambitieus met Soba Antwerpen. “Wij mikken volop op de play-offs. Dat is mogelijk met deze groep. Sommige jongens hebben op mij een betere indruk gemaakt dan dat ik in gedachten had. Stig Rongé is aan het uitgroeien tot een topper in tweede klasse. Ook over Leroy Anthonis ben ik heel tevreden. Tien jaar geleden had ik hem al eens in mijn ploeg en konden we niet door dezelfde deur. Nu is hij uitgegroei­d tot een heel nuttige center.”

 ?? FOTO SMB ?? Eddy Faus. De Sobacoach kijkt uit naar het duel met zijn exclub.
FOTO SMB Eddy Faus. De Sobacoach kijkt uit naar het duel met zijn exclub.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium