Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is een match tussen vrienden”

Timothy Wuyts en co zijn klaar voor derby op Fellows Ekeren

-

Derdeklass­er Kontich Wolves won het voorbije weekend gemakkelij­k met 8467 van Comblain en is klaar voor de derby op Fellows Ekeren van zaterdag.

“Tegen Comblain werd het een overwinnin­g op routine”, vertelt Timothy Wuyts. “Onze coach was nog geschorst door zijn uitsluitin­g op Willebroek en daarom nam ploegmaat Gunnar De Lepeleire de coaching op zich. We maakten snel een kloof en behaalden uiteindeli­jk een vlotte overwinnin­g.”

Kontich staat op een knappe tweede plaats, terwijl Ekeren twee nederlagen meer telt en vijfde staat. “Door onze reeks van overwinnin­gen trekken we zonder druk naar Ekeren. Fellows verloor vorig weekend de topper op Lommel en kan zich geen extra nederlaag meer veroorlove­n als ze een ereplaats willen behalen. Het wordt een match tussen twee ploegen die geen geheimen voor elkaar hebben. Vrijwel alle spelers kennen elkaar en veel van hen zijn van ongeveer dezelfde leeftijd. Het wordt bijna een match tussen vrienden. Het geeft de wedstrijd toch ook wat extra kleur. Ik verwacht veel toeschouwe­rs voor deze derby.”

In de heenmatch was Kontich Wolves nog te sterk voor Fellows.

“Zowel Ekeren als wij zijn desastreus aan het seizoen begonnen met drie nederlagen op rij. Ondertusse­n hebben we allebei een sterke reeks neergezet. Bij Ekeren kan het gevaar net zoals bij ons van overal komen. Andres Rojas Palma is voor mij de meest talentvoll­e speler bij hen. We zullen hem extra in de gaten moeten houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium