Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn al twee weken met dit duel bezig”

Niels Van Den Eynde en Guco Lier B spelen zondag topper op Pitzemburg

-

Bij Guco Lier B leven ze toe naar de topper van zondag tegen leider Pitzemburg. Bij winst doet de jonge garde van Guco B weer volop mee voor de titel in eerste provincial­e.

“We hebben niet veel moeite gehad met Wuustwezel, maar verdedigen­d hebben we niet goed gepresteer­d”, geeft Niels Van Den Eynde toe na de 78-97 winst. “Een week voor de absolute topper tegen Pitzemburg vind ik dat we in verdedigin­g niet alles uit de kast hebben gehaald. Wuustwezel staat laatste en maakt gemiddeld amper zestig punten. Wij kregen er bijna binnen. We zijn een jonge ploeg en moeten het grotendeel­s van onze energie hebben. Gelukkig haalden we aanvallend wel een goed niveau.”

Niels Van Den Eynde was met 38 punten de spilfiguur in aanval tegen Wuustwezel. Hij lijkt klaar te zijn voor het topduel van zondag.

“We hebben veel spelers die kunnen creëren en ruimte maken. Zo heb ik veel open shots kunnen nemen. Ik denk dat ik een driepunter of vijf kon scoren. Daarnaast heb ik vooral veel punten na drives gemaakt. Er werden ook veel fouten op mij gemaakt. Door de vele vrijworpen ben ik aan een hoog pun- tentotaal geraakt.”

Pitzemburg staat met drie nederlagen alleen eerste, maar Guco B zit hen op de hielen. Als de Lierenaars zondagnami­ddag winnen in Mechelen, komen ze op gelijke hoogte. “We zijn al twee weken volledig gefocust op dit duel. We gaan er alles aan doen om die match te winnen. Bij verlies wordt het moeilijk om Pitzemburg nog van de eerste plaats te stoten. De heenmatch viel helemaal in het begin van de competitie en toen hebben wij de match uit handen gegeven. Ondertusse­n komen we sterker voor de dag en maken we zeker opnieuw een goede kans.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium