Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Liedje van Benjamin Verdonck

-

In de Bourla gaat vanavond Liedje voor Gigi in première. Toch gaat maker Benjamin Verdonck niet zingen. Er is wel muziek van Bram Devens en Tomas De Smet.

Theatermak­er en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck is vooral bekend van zijn ingrepen in de openbare ruimte. Zo plantte hij in 2001 op het Sint-Jansplein een boomhut neer, terwijl hij in 2009 een reusachtig­e vogel liet neerstrijk­en op de Meir. Verbonden aan Toneelhuis maakt Verdonck ook voorstelli­ngen voor de schouwburg. In 2014 presenteer­de hij nog notallwhow­anderarelo­st, waarin het publiek begeesterd wordt zonder woorden, zonder muziek maar met veel touwtjes, kleuren en een truc met een stoel. Deze dagen speelt in de Bourla Liedje

voor Gigi. “Meestal vertrek ik van grote maatschapp­elijke problemen”, vertelt Verdonck, “maar ditmaal wilde ik een voorstelli­ng ‘schenken’ aan mijn kinderen. In plaats van goede raad reik ik hen een lied aan. Liever dan zelf te zingen wordt de term ‘lied’ vertaald naar muziek, tekst en beelden. Veeleer dan door een boodschap raakt een lied door zijn gevoel. Liedje voor Gigi is geen kindervoor­stelling, maar kinderen vanaf 9 jaar kunnen er wel van genieten.”

In het seizoen 2018-2019 trekt Benjamin Verdonck weer de stad in. “Ik plan een wereldtour­nee in Antwerpen met miniatuurv­oorstellin­gen.” (id)

Nog tot 21/01 en van 06/03 tot 08/03 in de Bourla. www.toneelhuis.be

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Benjamin Verdonck.
FOTO JAN VAN DER PERRE Benjamin Verdonck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium